Prognoza meteo ANM, duminică, 4 august: Cum va fi vremea în țară

Prognoza meteo ANM, duminică, 4 august: Cum va fi vremea în țară
Prognoza meteo ANM, duminică, 4 august

Specialiștii de la ANM au emis două atenționări cod galben de furtuni pentru weekend-ul 2- 4 august 2019. Cum va fi vremea duminică, în țară?

Prognoza meteo ANM, duminică, 4 august 2019

Specialiștii meteo de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis două atenționări cod galben de furtuni pentru weekend-ul 2 – 4 august 2019. Astfel, de vineri încoace nu ne-am putut bucura de valori termice de peste 30 de grade Celsius. Prima zi a weekend-ului a fost plină de furtuni în cea mai mare parte a țării, iar noaptea a plouat doar în jumătatea de est.

Prognoza meteo ANM, duminică, 4 august: Cum va fi vremea în țară
Cum va fi vremea în țară

Dimineața zilei de duminică va fi și ea cuprinsă de averse în regiunile sud-estice și estice, apoi după- amiaza aversele vor cuprinde zonele de deal și de munte și izolat sudul și centrul țării. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele accentuări în timpul ploilor. Maximele se vor încadra între 21 și 29 de grade Celsius, iar minimele vor fi cuprinse între 10 și 19 grade Celsius, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

Vremea 1 – 4 august

Luna august începe cu ploi, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și temperaturi sub cele normale ale perioadei. Temperatura minimă înregistrată în intervalul menționat va fi de 23 de grade Celsius, iar maxima va fi de 32 de grade Celsius.

Prognoza meteo ANM, duminică, 4 august: Cum va fi vremea în țară
Sursa foto: accuweather.com

Media temperaturilor din țară în luna august

  • Banat: 23 – 28 grade
  • Crișana: 22 – 26 garde
  • Dobrogea: 26 – 28 grade
  • Maramureș: 16 – 20 grade
  • Transilvania: 16 – 20 grade
  • Oltenia: 12 – 27grade
  • Muntenia: 24 – 28 grade
  • Moldova: 20 – 26 grade

Vremea în București, duminică, 4 august

În Capitală, maxima zilei de duminică, 4 august, va fi de 26 de grade Celsius, temperatură ce se va simți cu 4 grade mai mult. Procentul de precipitații va fi de 25%, iar cerul va fi parțial însorit. Vântul va sufla din direcța de vest, sud-vest, cu o putere de 7 kilometri pe oră, iar indicele UV va fi 8, potrivit accuweather.com. 

În a doua parte a zilei, termometrele vor arăta 15 grade Celsius. Procentul de precipitații va fi de 6%, iar cerul va fi mai mult senin, în timp ce vântul va sufa cu o intensitate de 7 kilometri pe oră.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI