Prognoza meteo ANM, duminică, 2 iunie: Cum va fi vremea în țară

Prognoza meteo ANM, duminică, 2 iunie: Cum va fi vremea în țară
Prognoza meteo ANM

Prognoza meteo ANM, duminică, 2 iunie. Meteorologii anunță că și în această zi vremea va fi instabilă, dar temperaturile vor rămâne în continuare în creștere. Cerul va fi noros și sunt posibile ploi torențiale și vijelii. De asemenea, vor fi condiții de grindină.

UPDATE – Încă un cod galben a fost emis de ANM. Intră în vigoare pe2  iunie, ora 21:00  și este valabil până pe 3 iunie, ora 12:00. Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică, cantități de apă însemnate.

„În cea mai mare parte a Olteniei și Munteniei, local în Dobrogea, sud-estul Transilvaniei și în jumătatea de sud a Moldovei, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și condiții de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp”, informează ANM.

UPDATE – ANM a emis cod portocaliu de ploi abundente și instabilitate atmosferică accentuată.

„În județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, precum și în zona montană și submontană a județelor Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău și Vrancea va ploua abundent, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50…70 l/mp. Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină”, anunță ANM.

UPDATE – Informare meteorologică pentru intervalul 2 iunie, ora 14:00 – 5 iunie, ora 10:00. În acest interval vor fi manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate.

„Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în toate regiunile. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…50 l/mp”, informează meteorologii.

UPDATE – Meteorologii au emis cod galben de vijelii și grindină pentru intervalul 2 iunie, orele 14:00 – 21:00. Sunt vizate județele marcate cu galben pe harta de mai jos.

„În intervalul menționat, în zonele montane și submontane, precum și în extremitatea de sud a țării  vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp”, anunță ANM.

Prognoza meteo ANM, duminică, 2 iunie

Zonele în care există cea mai mare probabilitate de producere a fenomenelor meteo extreme sunt sudul și sud-vestul țării, dar și zonele montane și cele submontane.

În sud-vest și în zona Carpaților Meridionali, cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…50 l/mp. Temperaturile maxime vor avea temperaturi cuprinse între 21 și 30 de grade Celsius, iar minimele vor fi cuprinse între 10 și 21 de grade Celsius.

Ionformare meteo

ANM a emis o informare meteorologică valabilă până pe 4 iunie, la ora 10:00. Sunt vizate manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate.

„Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în toate regiunile. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…50 l/mp”, informează ANM.

Vremea în Capitală

„Vremea se va menține instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și condiții de grindină, cu o probabilitate mai mare de apariție după-amiaza, seara și la începutul nopții. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade”, informează ANM.