Bilanț tragic în urma inundațiilor: 3 copii morți și unul dispărut. Ce au transmis Iohannis și Dăncilă

Bilanț tragic în urma inundațiilor: 3 copii morți și unul dispărut. Ce au transmis Iohannis și Dăncilă
3 copii morți și unul este dispărut în urma inundațiilor

Fenomenele meteo extreme au făcut ravagii în toată țara. În urma inundațiilor s-a înregistrat un bilanț tragic: 3 copii au murit și unul este dispărut, după ce o viitură puternică a luat casa în care locuiau. Mama lor a fost salvată în ultima clipă, după ce s-a prins de rădăcina unui copac. Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă au reacționat după ce au aflat de tragedia din județul Prahova.

3 copii morți și unul este dispărut în urma inundațiilor

Unul dintre copii, în vârstă de 3 ani, a fost găsit vineri seara. S-a încercat resuscitarea lui, dar nu s-a mai putut face nimic pentru a-i salva viața. O fetiță de doar 9 luni a fost găsită în apă, prinsă în mâl, după 20 de ore. Pompierii au găsit și un băiețel de 6 ani, cel mai mare dintre cei 4 copii. Cel de-al patrulea este în continuare dispărut.

Viorica Dăncilă a cerut raport detaliat de la MAI

„Am primit cu profundă tristețe vestea teribilă despre tragedia produsă în comuna prahoveană Jugureni, unde trei copii și-au pierdut viața, iar al patrulea este dat dispărut. Pentru un părinte nu există durere mai mare. Transmit întreaga compasiune familiei îndurerate și o asigur de tot sprijinul în aceste clipe de grea încercare”, a transmis premierul Viorica Dăncilă.

Pe baza acestui raport, Guvernul va lua măsuri pentru a ajuta oamenii afectați de inundații. În plus, premierul a cerut Ministerului Muncii să trimită ajutoare familiei din comuna Jugureni, județul Prahova, care a fost lovită de tragedie.

Mesajul lui Klaus Iohannis

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a aflat cu profundă durere despre tragedia petrecută în localitatea Sângeru, din judeţul Prahova, în urma căreia și-au pierdut viața trei copii și al patrulea este dat dispărut după ce casa în care locuiau a fost luată de o puternică viitură.

Preşedintele Klaus Iohannis este alături de familia îndurerată în aceste momente grele și de toți cei care au avut de suferit de pe urma inundațiilor care au afectat România în ultimele ore.

Preşedintele României solicită autorităților responsabile să ia toate măsurile care se impun pentru a-i ajuta pe cei care în aceste momente dificile au nevoie de sprijin.

Această dramă, care din nefericire nu este un caz singular, reprezintă un puternic semnal de alarmă că este urgentă nevoie de elaborarea unor strategii pentru a preveni, pe cât posibil, efectele fenomenelor meteo extreme și a unor planuri de acțiune imediată atunci când au loc astfel de evenimente climatice extraordinare”, a transmis Administrația Prezidențială.