Prognoză meteo AccuWeather: un val de aer saharian lovește România. Vreme extremă, caniculă, vijelii și ploi

Autor: Chivu Ana - 11:17, 13 iun. 2019
Un val saharian lovește România. Iată prognoza AccuWeather

Prognoza meteo de la AccuWeather indică un val saharian care va lovi România. Temperaturile se ridică și la 34 de grade Celsius, în unele regiuni.

Prognoza AccuWeather. România, lovită de un val saharian!

După vijelii, ploi și potopul de căldură, un val saharian va lovi România. Prognoza AccuWweather anunță cum va fi vremea. Specialiștii indică o încălzire accentuată a vremii pentru următoarele două săptămâni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 32 și 34 de grade Celsius, în unele regiuni. Instabilitatea atmosferică va continua să se manifeste zilnic, arată meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie.

În Banat, vremea va urma să se încălzească spre sfârșitul săptămânii, iar media temperaturilor indică 30-34 de grade Celsius. Minimele vor fi curpinse între 16 și 18 grade Celsius. Din fericire, valorile termice vor scădea puțin, dar se vor menține relativ constante până la finele celor două săptămâni. În Crișana, temperaturile sunt într-o continuă creștere. Pe data de 15 iunie, maximele arată nu mai puțin de 34 de grade Celsius, apoi, o scădere accentuată își va face apariția.

Un valsaharian vine peste România
Un val saharian vine peste România

Avertizare ANM

Ultima informare meteorologică de la specialiștii de la Administrațai Națională de Meteorologie arată că nu scăpăm de fenomene extreme precum: descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii sau/și căderi de grindină.

„Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar în regiunile vestice, nord-vestice, sudice și sud-estice și pe arii restrânse în restul teritoriului, după-amiaza disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.Îndeosebi după-amiaza și seara, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată la deal și la munte și pe arii restrânse în celelalte regiuni. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp”
Administrația Națională de Meteorologie