Prognoza meteo AccuWeather pentru weekend-ul 8-9 iunie. Cum va fi vremea

Prognoza meteo AccuWeather pentru weekend-ul 8-9 iunie. Cum va fi vremea

Vremea va da bătăi de cap celor care vor să plece în vacanță. Prognoza meteo pentru weekend-ul 8 – 9 iunie nu arată deloc o vreme însorită. Meteorologii au anunțat vreme instabilă atât sâmbătă, cât și duminică, în cea mai mare parte a țării, iar în unele zone, codul galben de furtuni s-a extins până luni, 10 iunie.

Vremea capricioasă din acest weekend va da peste cap planurile românilor care și-au planificat o mini vacanță. Vremea se menține sau devine instabilă în special în zonele de deal și de munte, dar și în regiunile este, sud-estice și local în cele centrale. În zilele de 8 și 9 iunie trebuie să te aștepți la treceri bruște de la soare la ploi torențiale în aproape toată țara.

Meteorologii au anunțat că vor cădea ploi cu caracter torențial, în intervale scurte de timp sau prin acumulare. Sunt așteptate cantități mari de apă local, de până la 15 – 25 de litri pe metrul pătrat. Pe arii mai restrânse se pot strânge până la 35 – 40 de litri pe metrul pătrat.

Din fericire, ploile sunt însoțite de temperaturi ridicate. În unele zone, s-ar putea ca temperatura să depășească 35 de grade.

Prognoza meteo AccuWather pentru weekend-ul 8-9 iunie. Cum va fi vremea

Cum va fi vremea sâmbătă, 8 iunie

O să plouă în cea mai mare parte a țării. Sunt așteptate descărcări electrice și vijelii de scurtă durată și se pot înregistra și căderi de grindină.

Vremea a fi, în general caldă, cu temperaturi cuprinse între 23 și 30 de grade Celsius în Oltenia. Minima temperaturilor va fi de 10 – 12 grade în zonele montane înalte și seara, în celelalte regiuni.

Cum va fi vremea duminică, 9 iunie

Duminică, vremea devine chiar mai instabilă și trebuie să te aștepți la vijelii, ploi torențiale și căderi grindină după-amiaza. Spre seară, vântul poate căpăta aspect de vijelie.

Ploile pot apărea și din senin și cu caracter torențial. Cei de la ANM avertizează că vor fi fronturi atmosferice care pot avea efecte grave.

Instabilitatea atmosfericã se va menţine accentuatã în regiunile sudice şi estice, precum şi în cea mai mare parte a zonei de munte până luni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI