Prognoza meteo 8 iunie 2020. Va fi cald, dar va ploua torențial

Prognoza meteo 8 iunie 2020. Va fi cald, dar va ploua torențial
Prognoza meteo 8 iunie 2020

Agenția Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo valabilă pentru data de 8 iunie. Astfel, aflăm că vremea va fi caldă, dar și în general instabilă îndeosebi în vestul și nordul țării, precum și în zonele de munte, unde vor fi intervale cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și cu aspect de vijelie și izolat grindină.

Iată cum arată prognoza meteo 8 iunie 2020

Prognoza meteo pentru data de 8 iunie spune că ploile vor avea și caracter torențial, astfel în intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat îndeosebi după-amiaza. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 și 18 grade. Dimineața, în Dobrogea vor mai fi condiții de ceață.

Şi la Bucureşti, luni, vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 16 grade.

Prognoza meteo 8 iunie 2020
Prognoza meteo 8 iunie 2020

Iunie, luna capricioasă a verii

Iunie, prima lună calendaristică de vară, este caracterizată, în general, printr-o alternanţă a zilelor însorite şi călduroase cu cele ploioase şi reci, valorile termice urcând deseori, în perioadele calde, la peste 30 de grade Celsius, conform caracterizării climatice a lunii iunie, publicate de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) și citate de Agerpres.

„Acest aspect instabil al vremii, specific lunii iunie, se datorează activităţii deosebit de intense a dorsalei Anticiclonului Azoric, ce aduce un aflux de aer umed oceanic, care la contactul cu aerul tropical ce acoperă şi zona ţării noastre, determină, uneori, precipitaţii deosebit de abundente”, susţin meteorologii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI