Prognoza meteo 14 februarie 2020. Vreme neobișnuită în următoarea perioadă

Prognoza meteo 14 februarie 2020. Vreme neobișnuită în următoarea perioadă

Pentru perioada 12-14 februarie 2020, cei de la ANM anunță schimbări foarte mari de temperatură. În majoritatea regiunilor există șanse de precipitații, iar valorile diurne se vor situa peste cele climatologic specifice datei din calendar.

Prognoza meteo 14 februarie 2020

Pentru perioada 12-14 februarie 2020, cei de la ANM anunță schimbări foarte mari de temperatură. În majoritatea regiunilor există șanse de precipitații, iar valorile diurne se vor situa peste cele climatologic specifice datei din calendar. Mai mult, cerul va fi temporar noros, miercuri, pe 12 februarie, și vor fi semnalate precipitații slabe. În zona montană vor pica precipitații mixte, fiind șanse de ninsoare. Totodată, pe arii restrânse și în nord-vest, dar și în centru, vor predomina ninsorile abundente. În restul țării, mai ales izolat, în unele regiuni, vor fi precipitații sub formă de ploaie.

Prognoza meteo 14 februarie 2020. Vreme neobișnuită în următoarea perioadă
Prognoza meteo 14 februarie 2020. Vreme neobișnuită în următoarea perioadă

Administrația Națională de Meteorologie anunță și o vreme ceva mai caldă, dar schimbările de acest fel vor fi resimțite abia spre finalul lui februarie. Miercuri, vântul va prezenta intensificări în zona montană, mai ales la altitudini foarte mari, unde vor exista rafale. Vântul va sufla cu o viteză de 80-100 km/ h și va spulbera zăpada. În restul țării, urmează să fie resimțit un vânt slab și moderat, cu intensificări locale, în centrul, estul și sud-estul țării. Vremea va fi anormal de caldă în jumătatea de sud a țării. În jumătatea vestică, vor fi precipitații pe arii extinse. La munte, vor fi ninsori, iar în Maramureș vor cădea precipitații mixte. În restul teritoriului, vor predomina ploile. Vântul va sufla cu viteze de 80 km/h și va spulbera zăpada pe creste. Rafale cu viteze de 40…50 km/h vor fi și local, în est și în sud est. Izolat, vor fi condiții de polei.

Vreme neobișnuită în următoarea perioadă

Vineri, pe 14 februarie 2020, cerul va fi înnorat în toată țara, iar temporar se vor semnala precipitații slabe, local, în vestul, dar și sud-estul țării. La munte și pe arii restrânse vor pica de asemenea precipitații mixte, sub formă de lapoviță și ninsoare. Vor fi precipitații mixte în Maramureş, iar în Transilvania vor exista și condiții de ploaie, nu doar ninsoare. Maximele termice vor fi cuprinse între 4 și 12 grade Celsius, pe când cele minime între -2 și 5 grade. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 grade în Maramureș și 13 grade în Bărăgan. În București, cerul va fi variabil, vântul activ, iar maxima zilei va fi de 11 grade.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI