Prognoza ANM pentru miercuri, 15 iulie 2020. De astăzi cresc ușor temperaturile

Prognoza ANM pentru miercuri, 15 iulie 2020. De astăzi cresc ușor temperaturile

Luna iulie este una a contrastelor din punct de vedere al fenomenelor meteorologice, cu cantități mari de precipitații și valori termice sub nivelul temperaturilor normale pentru acest interval termic.

Prognoza ANM pentru miercuri, 15 iulie 2020

Prognoza meteo pentru ziua de miercuri nu este una îmbucurătoare, anunță ANM, având în vedere că și astăzi valorile termice vor continua să scadă ușor în regiunile sud-estice. ANM anunță că vor crește în restul teritoriului. La nivelul întregii ţări, maximele vor fi cuprinse între 21 şi 30 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări, însă doar izolat se vor semnala averse slabe, posibil însoțite de descărcări electrice.

Instabilitate termică și valori termice variabile

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale în zona montană înaltă şi temporar în est şi în sud-est, cu viteze mai mari pe litoral, unde rafalele vor atinge 50-60 km/h pe parcursul zilei. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 4 grade în depresiuni şi 19 grade pe litoral. Izolat se va forma ceaţă.

BANAT
Vremea se va încălzi până în data de 15 iulie, când media maximelor termice se va situa în jurul a 30 de grade. În 17 iulie va fi o răcire de aproximativ 6 grade, apoi maximele termice vor crește din nou, astfel încât, la sfârșitul intervalului de prognoză vremea va deveni călduroasă, iar media lor se va situa între 30 și 32 de grade. Media minimelor termice va crește de la 10-12 grade în primele zile, până la 16 grade în dimineața de 17 iulie. În ziua următoare va coborî spre 13 grade, iar în zilele care vor urma va fi tot mai ridicată, până spre 16-17 grade, în 26 iulie. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată între 16 și 20 iulie.

CRIŞANA
Media maximelor termice va fi în creștere de la 23 de grade în prima zi, până la 28-29 de grade în data de 15 iulie, apoi va scădea cu aproximativ 6 grade, pentru ca din 18 iulie să fie din nou în creștere, până spre 30 de grade în ultima zi. Media minimelor termice va urca de la 9…10 grade în primele zile ale intervalului, până spre 15-16 grade în dimineața de 17 iulie. În 18 iulie va coborî la 13 grade, iar din 19 iulie va crește ușor și treptat și va ajunge să atingă, la finalul intervalului, în jurul a 16 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată între 16 și 20 iulie.

TRANSILVANIA
Vremea va fi răcoroasă în primele două zile, când, în medie, maximele termice vor fi în jurul a 21 de grade, iar minimele de 7-10 grade. Ulterior, temperatura aerului va fi în creştere, astfel că în data de 15 iulie se va atinge o medie a maximelor de 27-28 de grade, iar în 16 iulie, a minimelor, de 12-13 grade. În următoarele 2 zile se va răci cu până la 2-3 grade, apoi media maximelor va fi din nou în creștere, până la 28 de grade la finalul intervalului de prognoză, iar a minimelor nu va avea variații semnificative și se va situa în jurul a 13 grade. Probabilitatea pentru averse va fi în creștere după data de 16 iulie.

Prognoza ANM pentru miercuri, 15 iulie 2020. Instabilitate termică și valori termice variabile
Prognoza ANM pentru miercuri, 15 iulie 2020. De astăzi cresc ușor temperaturile

MARAMUREŞ
La începutul intervalului vremea va fi răcoroasă, media maximelor fiind de 21 de grade, iar a minimelor de 8-9 grade, apoi se va încălzi, astfel că, în 15 iulie maximele termice vor fi în medie de 26-27 de grade, iar în 16 iulie minimele termice vor atinge o medie de 14 grade. În următoarea zi se va răci, apoi se va relua treptat procesul de încălzire, care se va resimți mai mult la valorile diurne, decât la cele nocturne. Probabilitatea mai mare de averse va fi între 16 și 20 iulie.

MOLDOVA
Media temperaturilor maxime va fi în creștere de la 22 de grade în prima zi, când va fi răcoare, până la 29-30 de grade în data de 15 iulie. În următoarele două zile se va răci cu 4-5 grade, apoi maximele termice vor avea variații în general între 26 și 29 de grade. Media temperaturilor minime se va situa în jurul a 11 grade în primele trei zile, în următoarele două va crește cu până la 4-5 grade, apoi nu va mai avea variații bruște. Probabilitatea mai mare de averse va fi între 16 și 20 iulie.

DOBROGEA
Temperaturilor maxime va avea variații între 24 și 29 de grade, iar a minimelor între 15 și 19 grade. În cea de a doua săptămână nu vor mai fi modificări semnificative, maximele se vor situa, în medie, între 27 și 29 de grade, iar media minimelor va fi între 18 și 20 de grade. Condiții pentru averse vor fi la începutul intervalului și trecător după data de 18 iulie.

MUNTENIA
Vremea se va încălzi treptat până în jurul datei de 15 iulie, când media maximelor termice se va situa în jurul a 32 de grade și va deveni călduroasă. În 18 iulie va fi o răcire de aproximativ 4 grade, apoi maximele termice vor crește din nou treptat, astfel încât, în ultimele zile din intervalul de prognoză vremea va redeveni călduroasă. Media minimelor termice va crește până la 17 grade în dimineața de 18 iulie, apoi nu se va mai modifica semnificaiv. Probabilitatea mai ridicată de averse va fi la începutul intervalului, precum și între 17 și 20 iulie.

OLTENIA
Media temperaturilor maxime va fi în creștere de la 26 de grade în prima zi, până la 32 de grade în data de 15 iulie. În următoarele două zile se va răci cu 5-6 grade, apoi maximele termice vor avea variații în general între 27 și 32 de grade. Media temperaturilor minime se va situa în jurul a 13 grade în primele trei zile, în următoarele două va crește cu până la 3-4 grade, apoi nu va mai avea variații bruște. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare la începutul intervalului, precum și între 17 și 19 iulie.

LA MUNTE
Media maximelor termice se va situa între 12 și 18 grade, iar a minimelor între 4 și 9 grade, iar în cea de a doua săptămână temperaturile maxime vor avea o medie cuprinsă între 16 și 21 de grade, iar minimele între 8 și 11 grade. Vor fi posibile averse aproape în fiecare zi, dar mai ales la începutul intervalului, precum și între 16 și 21 iulie.

BUCUREȘTI
Valorile termice vor continua să scadă ușor, astfel că temperatura maximă va fi de 27-28 de grade, iar cea minimă de 13-16 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a intervalului, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla moderat ziua, dar va slăbi în intensitate noaptea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI