10 mai 2020 | 07:57

Prognoza ANM pentru duminică, 10 mai. Meteorologii anunță o zi frumoasă de vară. Unde sunt așteptate ploi

Vremea Meteo
Prognoza ANM pentru duminică, 10 mai. Meteorologii anunță o zi frumoasă de vară. Unde sunt așteptate ploi
Prognoza meteo, duminică, 10 mai. Meteorologii anunță o zi frumoasă de vară. Unde sunt așteptate ploi. Sursa foto: antena3.ro

Meteorologii au vești bune în ceea ce privește ziua de duminică, 10 mai. Datele meteorologilor arată că astăzi vom avea parte de o zi autentică de vară, întrucât temperaturile vor uca în termometre până la 29 de grade Celsius.

Prognoza ANM pentru duminică, 10 mai. Meteorologii anunță o zi frumoasă de vară. Unde sunt așteptate ploi

Potrivit prognozei meteo, duminică, 10 mai, vremea va fi foarte caldă, mai caldă decât normalul acestei perioade. Astfel, se așteaptă ca temperatura să urce până la 29 de grade Celsius.

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate, decât cele specifice acestei perioade, în regiunile sudice, vestice și sud-vestice, dar și ușor mai coborâte în extremitatea nordică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane”, transmite Administrația Națională de Meteorologie (ANM), pentru intervalul 11-18 mai.

Prognoza meteo, duminică, 10 mai. Meteorologii anunță o zi frumoasă de vară. Unde sunt așteptate ploi

Prognoza meteo, duminică, 10 mai. Meteorologii anunță o zi frumoasă de vară. Unde sunt așteptate ploi. Sursa foto: orașultimisoara.ro

Temperaturile ajung la 29 de grade Celsius

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, duminică, 10 mai, vremea va fi predominant frumoasă. Cerul va fi variabil, vântul slab şi modera, iar pentru duminică meteorologii informeayă că vremea va deveni mult mai caldă decât normal acestei perioade în aproape toată ţara. În funcție de zonă, temperaturile maxime vor oscila între între 21 şi 29 de grade Celsius. Pe litoral vremea nu va fi așa de frumoasă. Pe litoral se vor înregistra unele intensificări ale vântului, în timp ce valorile termice vor varia între 16 şi 19 grade Celsius.

În a doua parte a zilei de duminică, 10 mai, în zona montană se așteaptă ca pe spaţii mici norii să se adune și să se înregistreze slabe averse de ploaie. Aici, ploile vor fi însoțite de descărcîri electrice.

Vremea rămâne frumoasă și luni, 11 mai

Minimele termice în zonele de munte vor fi cuprinse, în general, între 7 şi 15 grade Celsius. Potrivit datelor specialiștilor în meteorologie, în București, vremea va fi frumoasă şi va deveni mult mai caldă decât normalul perioadei în care ne aflăm. Cerul va fi variabil, iar vântul va adis slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, în timp ce temperatura  minimă va fi de 10-13 grade.

Nu se vor înregistra ploi nici în ziua următoare, luni, 11 mai. „Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi în general deficitare în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână”, au mai informat meteorologii ANM.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Românii, avertizați de șeful ANPC. Mare atenție la ce cumpărați de sărbători
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Capital.ro
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii, înainte de Paşte
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro