Prognoza ANM, 9 septembrie: Căldură în sud, ploi și vijelii în vest și centru

Prognoza ANM, 9 septembrie

Specialiștii de la ANM au anunțat luni, 9 septembrie, căldură în sud și ploi și vijelii în vest și centru. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 31 de grade Celsius.

UPDATE:

  • Avertizare ANM – cod galben. Fenomene: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Interval: 09 septembrie, 11:00 – 10 septembrie, ora 03:00. Zone: Banat, Crișana, Maramureș și în vestul și nord-vestul Transilvaniei.
  • Anertizare ANM – cod portocaliu. Fenomene: intensificări puternice ale vântului. Interval: o9 septembrie, ora 15:00 – 09 septembrie, ora 21:00. Zone afectate: Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare.

Prognoza ANM, 9 septembrie

Prognoza emisă de specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie arată că luni avem parte de o vreme capricioasă. Gradele din termometre vor fi total diferite de la zonă la zonă. În sud avem căldură, iar în vest și centru ploi și vijelii. Așadar, în timp ce în sudul teritoriului vor fi maximele de 31 de grade Celsius, în nord-vestul țării vor fi averse, însoțite de descărcări electrice, unde și cantitățile de apă le vor da bătăi de cap localnicilor.

 Prognoza ANM, 9 septembrie: Căldură în sud, ploi și vijelii în vest și centru
Meteorologii au anunțat căldură în sud, ploi și vijelii în vest și centru

Cât despre vânt, el va fi dușmanul tuturor, căci va sufla intens în toate regiunile. În Suceava avem astăzi 24 de grade Celsius, 27 la Satu Mare și Târgu Jiu, în Bacău, Deva și Ploiești 28 de grade Celsius, iar la malul mării, în Constanța, doar 26 de grade Celsius.

La noapte, viteza vântului va ma scădea în intensitate, dar ploile rămân prezente în vestul și centrul României. Temperatura va scădea și va ajunge la 5 grade Celsius în Transilvania. 10 grade Celsius se vor înregistra în Timișoara și Brașov, 12 în Cluj Napoca, 13 în Vaslui și 14 grade în Galați și Craiova.

Vremea în București

În București, vremea va fi frumoasă, cerul va fi variabil, mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă ce va fi înregistrată de termometre va fi de 29 de grade Celsius. La noapte, vom avea parte de 14 grade Celsius. În următoarele zile, cerul rămâne mai mult senin, iar maximele rămân și ele în jurul valorii de 29 de grade Celsius.

Vremea la malul mării

Pe litoral, vremea încă lasă turiștii să se bucure de terase și nisip. Cerul se anunță variabil, mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura aerului nu va trece de 27 de grade Celsius, în schimb la noapte se va înnora, minima termică ajungând la 16 grade Celsius.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI