Profilerul Poliției din cazul Caracal, decorat de președintele Iohannis. De ce a fost contestat Dorin Dumitran de familiile victimelor

de: Andrei Simion
18 01. 2020

Profilerul Poliţiei Române care i-a conturat profilul psihologic lui Gheorghe Dincă a fost decorat de președintele Klaus Iohannis. Anunțul a fost făcut, vineri, de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Profilerul Poliției din Caracal, decorat de președintele Iohannis

Timp de șase luni, Dorin Dumitran a încercat și a reușit să pătrundă în mintea lui Gheroghe Dincă și să îl facă să spună ce l-a determinat să comită faptele odioase. Pentru efortul depus în cazul Caracal, profilerul Poliției Române a fost ridicat la grad de cavaler de președintele Klaus Iohannis.

„Pe 1 Decembrie, profilerul a primit de la domnul preşedinte Klaus Iohannis, la propunerea mea, o distincţie importantă la nivel naţional, un brevet care l-a ridicat la grad de cavaler. Nu am spus la foarte multă lume, dar ştiam evoluția cazului. La 1 Decembrie a fost avansat şi medaliat de către preşedintele României. (…) Nu am vrut să promovăm la un grad militar superior, poliţienesc superior, că el nu e militar, până nu s-a finalizat ancheta şi cazul. Dar în timpul anchetei l-am medaliat pentru că ştiam ce rezultate vor fi”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Pe parcursul desfășurării anchetei, profilerul a fost contestat de rudele Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu. Acestea au susținut că cele două tinere nu sunt moarte și că Dincă le-ar fi plasat unor proxeneți.

În cazul Caracal, Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată pentru opt infracțiuni.