Profi România, veste excelentă pentru clienți. Consiliul Concurenței a făcut anunțul

Profi România, veste excelentă pentru clienți. Consiliul Concurenței a făcut anunțul
Retailerul românesc Profi și programul de extindere

Lanțul de supermarketuri Profi și-a crescut semnificativ cifra de afaceri în perioada anului trecut. În 2020, Profi a înregistrat o cifră de afaceri în valoare de 8,8 miliarde de lei. În același timp este de așteptat să crească la peste 20 de miliarde de lei până în 2024. Încă de anul trecut intenția companiei a fost de a deschide noi magazine la nivel național.

Retailerul românesc Profi și programul de extindere

La finalul anului trecut proprietarii lanțului de magazine Profi anunțau intenția de a deschide peste 200 de magazine noi în toată țara până la sfârșitul anului 2021. De la începutul acestui an retailerul a inaugurat 31 de magazine. Cea mai nouă unitate, un magazin Profi-City, a fost deschis la Timișoara. Magazinele de tip ProfiCity se răspândesc pe o suprafață mai mare și oferă mai multe produse spre vânzare, deoarece sunt mici supermarketuri destinate zonelor rezidențiale.

Cu acest nou magazin, retailerul și-a extins rețeaua de vânzare cu amănuntul la un total de 1.433 de unități în 642 de localități și are peste 22.000 de angajați. În octombrie a mai fost deschis un nou depozit în județul Giurgiu. Noul depozit poate deservi până la 150 de camioane mari și 200 de camioane de distribuție zilnic. În februarie 2017, Mid Europa a achiziționat lanțul de supermarketuri, iar astăzi are peste 1.000 de magazine.

Un nou magazin în București

Pentru comparație, în 2020, compania a deschis 237 de magazine noi. După acest moment Profi a încheiat anul 2020 cu 1.404 de unități. De la 67 de magazine în 2010, retailerul a devenit rețeaua locală cu cea mai largă acoperire geografică.

Profi a închis și câteva magazine anul trecut. Oficialii companiei nu au dat publicității cifrele exacte. În 2020, compania a deschis mai puține magazine decât bugetate inițial din cauza întârzierilor în obținerea autorizațiilor pe fondul pandemiei COVID-19.

Continuând trendul de extindere al lanțului de magazine, în București se vor deschide 10 magazine. Magazinele vor fi în spațiile achiziționate de companie de la firma Pronto Mobile S.R.L.. Acordul de tranzacționare, spun oficialii Profi, a fost aprobat de Consiliul Concurenței.

”Această nouă extindere amplifică rapida creștere a rețelei noastre. Avem creșterea în sânge, este un element esențial în strategia noastră.”, a declarat Pawel Musial, directorul general Profi.

Nu a fost dată o dată concretă de deschidere a acestor magazine, dar oficialii Profi spun că nu se opresc aici. Conform lui Gaetan Pacton, director de expansiune al Profi, vor mai exista și alte noi magazine deschise la nivel național.

”Am satisfacția că prin această tranzacție excepțională care ne consolidează poziția din București reușim să preluăm active ale unor antreprenori locali dinamici și cu experiență, ceea ce este o onoare deosebită.” a declarat Gaetan Pacton, director de expansiune al Profi.

Profi este o rețea de retail modernă cu cea mai largă răspândire geografică din România, având o prezență puternică în aproape 250 de orașe mari, orașe și sate mai mici. Profi este unul dintre angajatorii de top din România, cu peste 22.000 de angajați.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI