08 mai 2020 | 17:23

Profeția pentru întreaga omenire. Ce ne așteaptă după perioada de izolare

News
Profeția pentru întreaga omenire. Ce ne așteaptă după perioada de izolare

Lupta cu coronavirusul pare a fi una câștigată în multe țări din lume, unde numărul de îmbolnăviri bate pasul pe loc. Chiar dacă virusul pare că bate în retragere, masca de protecție rămâne indispensabilă pentru ținerea la depărtare a noului virus.

Iată ce ne așteaptă după perioada de izolare

Astfel, multe dintre țări au decis ca masca de protecție să fie obligatorie, chiar și după relaxarea măsurilor, altele recomandîă puternic purtarea ei, pe când în unele state protecția adusă de mască este una facultativă.

Peste 50 de ţări impun de acum înainte ca locuitorii lor să îşi acopere feţele atunci când ies din locuinţe, în special când se află în mijloace de transport şi în magazine. În Africa, Camerunul a impus purtarea măştii sanitare încă din 9 aprilie, fiind urmat de Gabon, Guineea, Rwanda, Guineea Ecuatorială, Zambia, Etiopia, Liberia, Sierra Leone, Kenya, Burkina Fasso, Angola şi Benin. Alte ţări, precum Africa de Sud şi Nigeria, au adoptat aceeaşi măsură la începutul lunii mai. Contravenienţii riscă uneori să fie arestaţi, aşa cum se întâmplă în Liberia şi în Guineea.

În America Latină, acoperirea nasului şi a gurii este obligatorie în spaţiile publice din Columbia, Ecuador, Venezuela, El Salvador şi Cuba. În Argentina, Chile şi Uruguay, această regulă vizează doar mijloacele de transport şi magazinele. Masca sanitară a devenit obligatorie în Honduras începând din data de 3 mai.

În Europa, utilizarea măştii sanitare a fost impusă în spaţiul public în Bulgaria, Georgia, Luxemburg, Polonia, Republica Cehă, Ucraina. Măsura este însă limitată la spaţiile publice închise, mijloacele de transport şi magazine în Austria, Slovenia, România şi Lituania.

Iată ce ne așteaptă după perioada de izolare

Iată ce ne așteaptă după perioada de izolare

Purtarea măștii este obligatorie, în multe țări, dar și recomandată și facultativă în alte state

În Franţa, începând din 11 mai, masca sanitară devine obligatorie în mijloacele de transport şi recomandată în timpul mersului la cumpărături. În Germania, unde este deja obligatorie în majoritatea landurilor, folosirea măştii – sau a unui fular – a fost extinsă în toate magazinele şi mijloacele de transport publice.

În Orientul Mijlociu, Israel, Liban, Bahrain şi Emiratele Arabe Unite au optat pentru această măsură strictă în spaţiul public, în timp ce Qatarul a limitat-o la locurile de muncă şi în anumite magazine, la fel ca în Turcia.

În Pakistan, mai multe oraşe şi provincii au decis ca masca sanitară să devină obligatorie, deşi guvernul federal doar recomandă purtarea sa. Nu există o dispoziţie generală în China, însă acoperirea gurii şi a nasului este impusă în anumite circumstanţe, mai ales în spaţiile publice aglomerate.

Indonezia recomandă cu fermitate cetăţenilor ei să poarte măşti în exterior, dar ele nu sunt obligatorii decât în anumite regiuni. Aceleaşi dispoziţii sunt în vigoare în India, Brazilia, Mexic. În Rusia, utilizarea măştii este recomandată la scară naţională şi obligatorie în anumite regiuni, dar nu şi la Moscova.

În Asia Centrală, purtarea măştii este cel mai des recomandată

În Italia, doar Lombardia, regiunea cea mai afectată, impune rezidenţilor să îşi acopere nasul şi gura când ies în exteriorul locuinţelor. Altfel, purtarea măştii este facultativă, cu excepţia unor categorii de persoane.

Numeroase metropole, precum New Delhi, Manila, Lagos, Kinshasa, New York şi Mumbai, dar şi Niamey şi Abidjan, impun rezidenţilor să poarte o astfel de protecţie.

Masca este recomandată în Tanzania, Bangladesh, Tunisia, Republica Centrafricană, Maldive, Iordania, Bolivia şi Mali. În Europa, anumite ţări au optat la rândul lor pentru recomandare, precum Estonia şi Grecia.

În Spania, purtarea măştii este recomandată atunci când nu este posibilă respectarea distanţelor de securitate la locul de muncă, în magazine, în spaţiile închise şi pe stradă. 10 milioane de măşti au fost distribuite în mijloacele publice de transport pe 13 aprilie, ziua ce a marcat revenirea la lucru a multor angajaţi spanioli.

În Asia Centrală, purtarea măştii este cel mai des recomandată, fără a fi impusă obligativitatea ei, cu excepţia Uzbekistanului, potrivit unei analize AFP.

Parteneri
Ce trebuie să porți în buzunar de Sfinții Mihail și Gavriil pentru a avea succes pe toate planurile
Redactia.ro
Gata cu verde și roșu. Iată care sunt sunt culorile la modă, anul acesta, pentru a face casa să arate elegantă de Crăciun
Click.ro
Ce l-ar fi supărat pe Iohannis. Poliția maghiară intervine cu explicații
Digi24
Casa lui Ion Țiriac, MARE cât 10 terenuri de tenis! Imaginile IMPRESIONANTE din interior te vor lăsa mască
Vocea.biz
'În fața camerelor, zâmbet. În spate...' Bursucu, dezvăluiri despre latura nevăzută a Andreei Marin. Au lucrat 3 ani împreună! Ce se întâmpla când camerele de filmat se opreau
Unica.ro
Filme celebre, scoase de pe Netflix. Decizia e radicală
EVZ.ro
Lăsatul Secului pentru postul Crăciunului 2024. Ce se face pe 14 noiembrie
Spynews
Proprietarii de case din România sunt obligați. Trebuie neapărat să ceară personal
Capital.ro
Andra rupe tăcerea despre plecarea de la „Vocea României”, după doar un sezon: „Nu mi-a mai trebuit”. De ce a făcut-o Tudor Chirilă să plângă
Avantaje
Incineratorul Repsan Energy Oarja, închis de autorități după o descindere de proporții! Bomba ecologică a fost oprită și destructurată
Mediaflux
El este polițistul care a murit în Timiș. Flavius avea 21 de ani și a fost găsit fără suflare de un coleg
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Insula Iubirii, sezon 8. Ispita Lala, primele declarații după anunțul că este însărcinată. Ce a spus viitoarea mămică
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro