Apar noi informații despre submersibilul dispărut în Atlanticul de Nord. Profeția despre prăbușirea submarinului Titan. James Cameron, regizorul filmului Titanic, spune că a presimțit tragedia. „Au fost avertizați”, s-a exprimat acesta.
După descoperirea sumbră a resturilor submarinului Titan pe fundul oceanului, specialiștii încearcă să înțeleagă care sunt cauzele care au condus la producerea accidentului.
Toate indiciile arată către o implozie catastrofală. Au fost găsite două resturi, una conținând conul de coadă al submersibilului, iar cealaltă cadrul de aterizare, ceea ce sugerează că acestea s-au desprins după ce nava s-a prăbușit.
Echipajul care se afla în submarinul Titan se deplasa către epava navei Titanic. Se afla la o distanță destul de mică în momentul în care nu a mai putut fi localizat pe hartă. Au existat numeroase speculații privind dispariția submersibilului în spațiul public. Unii spun că evenimentul ar fi fost profețit.
Regizorul filmului Titanic, James Cameron, a declarat că a presimțit pierderea echipajului care s-a îmbarcat pe Titan.
Pentru el, deznodământul a fost foarte clar în momentul în care a aflat că echipajul de la bordul submersibilului nu a mai putut fi contactat, în circumstanțele în care a coborât el însuși de 33 de ori să vadă epava scufundată.
Odată ce electronicele se defectează odată cu sistemul și transponderul de urmărire și localizare, înseamnă că nava dispare, a explicat regizorul.
James Cameron a luat imediat legătura cu un specialist și, în circa o oră, a aflat toate detaliile de care a avut nevoie. Se aflau la 3500 de metri coborâre și se îndreptau către 3800 de metri. Atunci, comunicațiile s-au pierdut, la fel și navigația, aceste aspecte indicând că ceva pur și simplu catastrofal a avut loc.
„Totul s-a simțit ca o șaradă prelungită și de coșmar, în care oamenii aleargă vorbind despre zgomote și despre oxigen și toate celelalte chestii. Știam că submarinul stă exact sub ultima sa adâncime și poziția cunoscută. Exact acolo l-au găsit”, a spus James Cameron.
Regizorul a spus că evenimentul a reprezentat o ironie teribilă, asemănându-l cu pierderea lui Titanic, în anul 1912.
„Acum avem o altă epavă care se bazează, din păcate, pe aceleași principii, de a nu ține cont de avertismente. OceanGate au fost avertizați”, a spus James Cameron, explicând că la fel s-a întâmplat și în cazul Titanic, când căpitanului i s-a semnalat că în fața navei se afla un ghețar, iar el a înaintat cu viteză maximă.
James Cameron a precizat că este la curent cu situația câtorva foști angajați de la OceanGate, care au refuzat să mai lucreze cu compania în cauză, șefii acesteia fiind avertizați în repetate rânduri că urmează „calea catastrofei”.
De altfel, și în anul 2018, societatea a primit o scrisoare în care se menționa că modul de administrare „experimentală” va conduce, mai devreme sau mai târziu, la rezultate negative, de la cele minore până la cele catastrofale.