Povestea unui profesor care a lăsat confortul de acasă pentru a locui într-o camionetă

Povestea unui profesor care a lăsat confortul de acasă pentru a locui într-o camionetă
Profesorul care locuiește într-o camionetă (foto: The Guardian)

Un profesor cu o vechime de 10 ani în meserie a decis să se mute de acasă și să locuiască într-o camionetă. Spune că a făcut-o… de dragul meseriei.

Jurnaliștii britanici au descoperit un profesor care, de luni până vineri, a ales să locuiască într-o dubiță, parcată întotdeauna sub cerul liber. A decis să-și lase familia pentru a se dedica meseriei total și într-un mod cu totul diferit.

Profesorul a povestit că a decis să ia cu el doar câțiva saci de dormit, pături și pilote, pe care le ține în partea din spate a dubiței, potrivit The Guardian.

De la 7:30 dimineața până la 20:30, profesorul se află la școală. Apoi, merge în locul unde și-a parcat dubița, preferabil cât mai aproape de școala unde predă. E fericit cu viața pe care și-a ales-o și susține că ajunge primul la școală, înaintea tuturor colegilor, și pleacă ultimul.

De ce a decis profesorul să se mute de acasă și să stea într-o camionetă

Profesorul susține că a decis să trăiască într-o camionetă pentru că pierdea foarte mult timp pe drum. Între casa în care locuiște împreună cu soția și școala unde predă e o distanță semnificativă. Făcea, în mod normal, cu mașina peste o oră și jumătate.

Profesorului nu-i plăcea faptul că pierdea mult timp pe drum și, din această cauză, a considerat că este mai bine să se mute în dubiță pentru a fi aproape de școală.

Inițial, stabilise să se mute în dubiță doar temporar, până reușește să-și cumpere o locuință mai aproape de școala unde le predă elevilor. Dar, ulterior, s-a obișnuit cu acest loc, așa că a decis că poate continua și așa.

De ce predă profesorul doar la o anumită școală

Profesorul susține că a ales să predea numai la respectiva școală pentru că are un stil de predare…altfel.

La alte unități unde a lucrat, superiorii săi i-au dat calificative mici, considerând că metoda de predare nu e dintre cele mai bune. La școala la care predă acum, însă, simte că elevii sunt dornici să învețe de la el, iar personalul este prietenos.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI