Profesorul Benedek Imre, informații noi despre chinul trăit de fratele său înainte să moară: „El, coerent, refuza să fie legat și totuși l-au legat”

Profesorul Benedek Imre, informații noi despre chinul trăit de fratele său înainte să moară:

Unul dintre cei mai buni medici cardiologi din țara noastră își urlă durerea și acuză sistemul medical de nepăsare și corupție. Profesorul universitar, doctor Benedek Imre, și-a găsit puterea să facă publice momentele de teroare pe care fratele său, un medic celebru, le-a trăit chiar în spitalul în care a salvat mii de vieți.

Medicii au refuzat să-i dea medicamente și l-au legat

În urma anchetei demarate la la ATI Sibiu, acolo unde mai mulți pacienți au fost legați, sedați și intubați de către personalul medical pentru a nu deranja, medicul Benedek Imre a confirmat că acest lucru i s-a întâmplat și fratelui său, în Târgu Mureș.

Profesorul Benedek Istvan, coordonator al Secției Clinice de Hematologie și Transplant Medular a Spitalului Clinic Județean și profesor universitar în cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș, a încetat din viață pe 1 septembrie, la câteva zile după ce a fost infectat cu Covid-19.

Din păcate, medicul care și-a învățat colegii meserie, a sfârșit în chinuri, legat de pat chiar de cei cărora le-a dat aripi. Directoarea spitalului a refuzat să-I dea un medicament care l-ar fi salvat, pe motiv că nu a fost aprobat. Fratele victimei dă asigurări privind dovada că fratele său a fost legat de pat, în ciuda faptului că acesta își ruga colegii să nu o facă.

„A fost legat, avem filmul înregistrat de bolnavii care au stat în aceeași încăpere, în care el coerent refuză să fie legat și totuși l-au legat. Este regretabil și de condamnat pentru că elevii lui pe care i-a educat l-au legat. Așa ceva înseamnă că acești oameni nu au ce căuta în medicină. A fost internat, când o directoare, care tot eleva lui a fost, în loc să îi dea medicamentul i-a spus că nu se aprobă.

Sunt adeptul că mai bine să dai medicamentul degeaba și să pierzi banii, decât să participi la sistemul politic ca să economisești banii, ca politicul să te laude. Nu!”, a transmis acesta, la Antena3.

Familia l-ar fi putut salva

Doctorul Benedek Imre susține că în urma celor întâmplate, familia a cerut foaia de observație a acientului pentru a vedea ce s-a întmâmplat. Directorul, însă, a refuzat să ofere aceste informații familiei, în ciuda faptului că majoritatea sunt medici.

Cardiologul face acuzații grave cu privire la lipsa de profesionalism și implicare de care care medicii au dat dovadă, neinformând familia și nesolicitând ajutor. Acesta crede că fratele său ar fi fost salvat, dacă era dus într-un loc unde ar fi primit un tratament potrivit.

“Pe noi dacă ne informa corect, noi aveam suficienți bani, familia, ca să-l trimitem la București, la Viena, la Budapesta cu elicopterul. Deci noi am fost privați de informație. Pe lângă faptul că a fost legat și avem filmul, este regretabil cum a reacţionat administrația.

Adică noi, familia, care face parte din sistem, suntem mulți medici, am fi vrut ca să nu fim circari să aplanăm discuția, în limita posibilităților, și vroiam să știm ce s-a întâmplat. Am cerut foaia de observație, domnul director, care de de mult trebuia să își dea demisia, dar politicul îl ține, când am cerut foaia de observație ne-a refuzat”, adăugat acesta.

“Foaia de observație era dezastru”

Renumitul cardiolog afirmă că a primit foaia de observație în momentul în care a avut loc cercetarea penală. Acesta povestește despre informațiile haotice trecute pe foaie, dar și despre faptul că i s-a promis că pacientul va fi transportat la alt spital, unde i se vor da alte medicamente. Din păcate, nimic din ce s-a promis nu s-a întâmplat.

“Documentele au apărut când a apărut cercetarea penală. E dezastru, scrie cu mâna doctorului ce tratament să primească și ce să nu să i se dea. I se promite familiei că se va face, la o altă clinică, o altă intervenție care va fi salvatoare.

Nici vorbă, nu s-a făcut, s-au dat încă un medicament. Dacă se comunica îl luam și îl duceam unde trebuia, pentru că aveam suficient suport financiar”, a mai afirmat medicul, potrivit sursei citate.

Medicul Benedek Imre susține că în spitalul de la Târgu Mureș, pacienților cu Covid-19 nu li se mai făcea nicio autopsie, angajații nefăcând altceva decât să aștepte să mai bage câte un pacient în sacul negru.

“Am lucrat în terapie intensivă, eu nu am legat pe nimeni. Prima lege a medicinei bolnavul îl tratezi când are nevoie și din minut în minut când este critic. Din păcate, unde a fost fratele meu erau era o strigare „vine iar un pacient”, era cu sacul negru.

Din păcate. nu s-a făcut autopsia și medicul legist a jurat să facă autopsii, dacă nu le faci atunci de ce mai face această profesie? Această depersonalizare, că am băgat omul în sacul negru și nu au voie să vadă, nu e ok. Ne-a dezumanizat această boală”, a mai spus profesorul universitar doctor Benedek Imre.

Urmăriți Playtech.ro și pe