13 oct. 2022 | 08:38

Profesor de religie, surprins în timp ce le vorbește obscen elevelor. Ce alte plângeri au mai fost depuse împotriva bărbatului

News
Profesor de religie, surprins în timp ce le vorbește obscen elevelor. Ce alte plângeri au mai fost depuse împotriva bărbatului
Profesor în clasă

Neregulile din școli și comportamentele, uneori, abuzive ale cadrelor didactice față de elevi par să fie la ordinea zilei în România. Un exemplu recent a fost făcut public, după ce mai multe eleve din Arad l-au acuzat pe profesorul de religie pentru un comportament abuziv, manifestat prin folosirea unui limbaj obscen, precum și al unor afirmații deplasate. Declarațiile directoarei instituții lasă de dorit în ceea ce privește posibilele sancționări ale dascălului.

Cum s-a aflat despre gesturile nepotrivite făcute de profesorul de religie

Potrivit Ministerului Educației, Religia face parte din materiile obligatorii pe care elevii trebuie să o studieze până la sfârșitul școlii, în timp ce teologii au încurajat păstrarea ei în programa școlară, susținând că pe lângă informațiile necesare transmise elevilor, Religia le insuflă acestora valori prețioase. Dar ce trebuie făcut atunci când la ora de religie, elevii sunt tratați diferit, în funcție de sex.

Acesta este și cazul unor eleve ale Colegiului Naţional „Elena Ghiba Birta”, din Arad, care au povestit în mai multe materiale video postate pe rețeaua socială TikTok despre modul în care sunt tratate de către profesorul de religie. Potrivit tinerelor, bărbatul de 45 de ani își canalizează atenția pe folosirea unor limbaje obscene inadecvate mediului educațional în care activează.

O elevă de clasa a XII-a a povestit cum profesorul „a început să țină ceva discurs pe care îl are el, despre femei, că merită să fie violate, dacă se îmbracă indecent. Sunt mulți copii în școală care îl apreciază, pot să înțeleg, poate să pară funny dacă ai 12 ani. Țineți minte că nu e prietenul vostru!”, a transmis aceasta, mesaj la care mai multe eleve au reacționat, confirmând că și ele au fost martore la astfel de discuții.

Așa se face că elevele au povestit faptul că bărbatul foloseste replici obscene și revoltătoare, abătându-se deseori de la materia pe care ar trebui să le-o predea elevilor de liceu, ajungând să abordeze subiecte care se opun valorilor pe care acesta ar trebui să le transmită tineei generații.

Reacția directoarei liceului în care predă profesorul

Potrivit Laurei Putnic, nu este prima oară când profesorul de religie este acuzat că ar fi depășit anumite limite, însă aceasta susține că bărbatul este iubit și apreciat de elevi, având o relație deschisă cu acesta.

„ Este un profesor foarte deschis cu elevii, iubit de elevi, care are o relație apropiată. Au mai fost anumite discuții la un moment dat, că se depășesc anumite limite în discuțiile de la ora de religie”, a povestit directoarea colegiului, potrivit Digi24.

Mai mult, aceasta a povestit că bărbatul și-a exprimat regetele față de comportamentul manifestat în fața elevelor, dând asigurări că nu se va mai repeta.

În urma celor două plângeri depuse de eleve, școala a demarat o anchetă, urmând ca până la finalul acestei săptămâni să poată fi conturată o concluzie. Potrivit inspectorului general ISJ Arad, vor fi luate declarații de la toate părțile implicate, urmând să se stabilească motivele pentru care bărbatul al fi acționat așa, cât și posibilele sancțiuni aplicate.

 

Parteneri
Care este ultima dorință a lui Celine Dion. Artista suferă de o boală incurabilă, dar speră la o minune
Redactia.ro
Ieri legendă, azi ”terorist”! A fugit din țară, iar acum e șofer și vânzător de cărți: ”Mi-a luat tot”
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
GALERIE FOTO Imagini apocaliptice din Grecia. Cerul a devenit portocaliu și Atena abia se mai vede
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
AUSTRIA poate îngropa România. Ne decid soarta. S-a anunțat azi, 24 aprilie
Capital.ro
Colosul străin care a preluat compania ce produce una dintre cele mai iubite pâini din România
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro