Profesor arestat în curtea liceului, după ce ar fi spart capul unui elev. Cadrul didactic are zeci de plângeri

Profesor arestat în curtea liceului, după ce ar fi spart capul unui elev. Cadrul didactic are zeci de plângeri
Profesor de sport arestat în curtea liceului Sursă Foto: Antena3

Un profesor de sport a fost încătușat în curtea liceului, după ce ar fi spart capul unui elev. Totul s-a întâmplat la liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din București. Dascălul are mai multe plângeri pe numele său.

Ce a spus directoarea liceului

La fața locului au ajuns oamenii legii, care au încercat să-l legitimeze pe cadru didactic. Acesta a refuzat, motiv pentru care polițiștii l-au arestat în curtea liceului și l-au dus la secția de poliție pentru a clarifica situația. Toți cei prezenți la liceu au asistat la momentul în care profesorul s-a opus arestării.

Copiii de la școală care au asistat la cele întâmplate au filmat totul. Cu toate acestea, au fost informați că nu au voie să păstreze clipurile video din momentul respectiv, așa că le-au șters, cel mai probabil, de frică. Cadrul didactic are mai multe plângeri la activ, însă până acum a reușit să scape de toate sancțiunile.

Directoarele liceului susțin că, de fapt, profesorul nu a rănit pe nimeni, ci doar a avut un episod depresiv, motiv pentru care s-a închis în vestiarul său. Direcția a chemat o ambulanță, însă a ajuns poliția. De asemenea, direcțiunea a precizat că dascălul nu consumă alcool.

Profesor din Iași, acuzat că ar fi violat o adolescentă

Un profesor de desen, din localitate Hârlău, județul Iași, a fost arestat după ce a violat o elevă. Fata de 15 ani participa la cursuri de pictură la „Clubul Copiilor” din localitate, acolo unde preda profesorul. Potrivit procurorilor, înainte de a o abuza, cadrul didactic i-ar fi dat ceva care a amețit-o. Întreaga scenă a avut loc în atelierul de pictură al Clubului Copiilor din Hârlău.

„Profitând de starea vădită de vulnerabilitate a victimei minore și de faptul că i s-a făcut rău din cauza stării de amețeală, inculpatul a întreținut un act sexual cu minoră”, a precizat Alexandra Teona Sava, Procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău.

Copilei i s-a părut ciudat că profesorul a închis ușa la intrare, așa că și-a sunat prietenul și a rămas cu el în apel. Băiatul a auzit tot și a spart un geam, pentru a intra în clădire ca să o salveze pe fata de 15 ani. Oamenii legii au ajuns și ei în scurt timp la locul faptei și l-au încătușat pe dascăl. Bărbatul a fost arestat pentru 30 de zile, iar eleva va fi consiliată psihologic.