Produsul retras de urgență din magazinele Lidl. S-a dat alertă alimentară, ce se întâmplă în Marea Britanie

Produsul retras de urgență din magazinele Lidl. S-a dat alertă alimentară, ce se întâmplă în Marea Britanie
Alertă alimentară  în Marea Britanie în magazinele retailerului german

O nouă zi, o nouă problemă în magazinele Lidl. Informațiile recente venite din Marea Britanie afirmă faptul că Lidl a decis retragerea unui lot de produse. Ca urmare a acestor probleme, produsele au fost retrase de la vânzare, iar clienților li s-a recomandat să le returneze. Am aflat și care este produsul retras de urgență din magazinele Lidl.

Alertă alimentară  în Marea Britanie

În ultima vreme, în multe magazine ale retailerului german au apărut tot felul de probleme la produsele comercializate. Cea mai recentă alertă alimentară din Marea Britanie vorbește de loturi de cutii de bere care au fost retrase de la vânzare.

Nu ar fi prima dată când Lidl retrage produse, ca urmare a unor situații, dar este prima dată când loturi întregi de cutii de bere sunt retrase de pe rafturi.

Berea este produsul retras de urgență din magazinele Lidl

Conform presei locale britanice, Lidl își avertizează clienții să nu bea berea pe care o vinde, pe fondul temerilor legate de siguranță. Într-un comunicat, retailerul anunță că a rechemat produsele marca „Stewart Brewing Crazy Haze – Hazy IPA” ca măsură de precauție.

Atunci când un produs este retras de pe piață, Agenția pentru Standardele Alimentare britanică (ASA) dă detalii despre ceea ce trebuie să faceți dacă ați cumpărat articolul respectiv. Informații detaliate despre motivul pentru care produsul este retras de pe rafturi a fost prezentat, inclusiv de retailer.

Oricine are articolul, ar trebui să viziteze cel mai apropiat supermarket pentru o rambursare completă sau un schimb, spune ASA. Lidl recheamă doar IPA-urile cu codurile de lot L1, L2, L3 și L4. Posibila suprapresiune a dozelor poate provoca umflături și o potențială ruptură din cauza supra-carbonării, ceea ce ar putea duce la o potențială rănire.

„Dacă ați cumpărat produsul, vi se recomandă să nu îl deschideți. În schimb, puneți-l într-o pungă de plastic și răciți-l bine.

Manipulați-l cu grijă atunci când îl returnați la un magazin Lidl GB pentru o rambursare completă, cu sau fără chitanță. Alte coduri de lot sau produse Stewart Brewing nu sunt afectate de această rechemare.”, se arată în comunicatul companiei.

Magazinele companiei din Liverpool, spune presa locală, au retras produsul de la vânzare, ca urmare a acestei situații. Nu se știe dacă produsele în cauză, din alte magazine, au aceleași probleme.

În România, cel puțin până la această oră, nu au existat astfel de probleme la genul acesta de produse. Cu toate astea, de-a lungul timpului Lidl România a scos de la vânzare produse compromise, sau depistate cu anumite probleme.