Produsul retras de urgență din magazinele Lidl România. Era prezentat mincinos, decizie de ultimă oră

Produsul retras de urgență din magazinele Lidl România. Era prezentat mincinos, decizie de ultimă oră
Produsul retras de urgență din Lidl România. Ce au descoperit inspectorii ANPC. Ce soluție prezenta, de fapt, acest produs.

Produsul retras de urgență din Lidl! Toți clienții trebuie să știe asta. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat că, în urma unor controale, s-a descoperit un produs prezentat consumatorilor în mod mincinos în supermarketuri. Unul dintre oțeturile comercializate de Lidl era, de fapt, acid acetic. Produsul a fost retras de la raft.

Produsul retras de urgență din Lidl România

Produsul retras imediat din magazinele Lidl. Inspectorii de la ANPC au luat măsuri drastice după ce au efectuat o serie de analize de laborator în cazul unor produse comercializate la raft în magazinele Lidl România. Specialiștii au descoperit că unul dintre oțeturile cumpărate de clienți era, de fapt, acid acetic.

Este vorba despre „Oțet din Vin Seineana”, prezentat, așa cum arată și denumirea, ca fiind oțet din vin. În urma analizelor s-a constatat că, de fapt, produsul conținea acid acetic și apă și nu provenea din vin. Prin urmare, a fost impusă oprirea definitivă de la vânzare a lotului de oțet cu pricina.

Potrivit unui comunicat emis de reprezentanții ANPC, verificările în urma cărora s-a aplicat această măsură au avut loc acum trei luni de zile. Atunci au fost prelevate pentru prima dată probe din produsul „Oțet din Vin Seineana”. Acesta aparținea de lotul 1/ 17.05.2022.

„În urma analizării probelor depuse la laborator, s-a constatat că produsul prezentat și vândut consumatorilor ca provenind din vin, nu are nicio legătură cu acesta. Produsul era, de fapt, o soluție obținută din acid acetic și apă”, au explicat inspectorii ANPC.

O dovadă în plus pentru a verifica produsele 

A fost alertă alimentară. Lotul cu sticle cu acid acetic și apă a fost retras de la comercializare pentru o perioadă temporară. După finalizarea controlului, produsul va reveni în forma sa corespunzătoare pe rafturile din magazine.

Președintele ANPC, Horia Constantinescu, a explicat că inspectorii care au aplicat măsuri drastice pentru Lidl fac parte, de fapt, din aceeași tabără cu operatorii economici. Ambele părți au în vedere mulțumirea clienților. Iar pentru a face acest lucru, trebuie întotdeauna avută în vedere calitatea produselor comercializate.

„Am convingerea că, până la urmă, toți marii operatori economici înțeleg că suntem în aceeași tabără. Vrem consumatorii mulțumiți, la adăpost de orice pericol și încrezători în produsele și serviciile puse pe piață.

Iată o dovadă în plus că trebuie să strângem rândurile și să verificăm umăr la umăr toate produsele aflate pe raft. Falșii producători și cei ce se dovedesc a avea intenții rele trebuie eliminați de pe piață. Împreună cu produsele sau serviciile lor! Toți furnizorii trebuie auditați. Suntem la dispoziția celor ce ne solicită sprijinul în acest sens”, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC.