Produsul retras de urgență din magazinele Lidl. Este alertă alimentară, ce s-a găsit

de: Ștefan R. Apostol
19 04. 2023

În apropierea sărbătorilor pascale marile magazine, precum Lidl, scot la vînzare celebrele ouă de Paște, produse din ciocolată adorate de cei mici. Numai că, recent, au fost descoperite nereguli la aceste produse. Astfel, s-a luat decizia ca produsul să fie tras de urgență din magazinele Lidl.

Lidl recheamă ouăle de Paște din cauza unui alergen nedeclarat

Agenția pentru Standarde Alimentare (FSA) din Marea Britanie a emis o alertă de alergie după ce un produs din game ouălelor de Paște din supermarket conținea un alergen care nu era menționat în mod clar pe etichetă.

Produsul, „Oul de Paște Deluxe Ecuadorian Single Origin”, comercializat în magazinele Lidl din Marea Britanie, ar putea prezenta un risc pentru orice persoană care are o alergie sau o intoleranță la lapte sau la constituenții acestuia, spun reprezentanții Agenției pentru Standarde Alimentare britanice (FSA).

Vezi și: Cum faci acasă ouă din ciocolată de Paște. Secretul pentru a arăta precum Kinder

Lidl i-a sfătuit pe clienți că, dacă au o intoleranță sau o alergie la lapte, nu ar trebui să consume produsul, iar clienții pot să returneze articolul la magazinul de unde l-au cumpărat și să obțină o rambursare completă.

Lidl GB recheamă produsul în magazine

Lidl a mai precizat că niciun alt produs Deluxe din magazinele Lidl GB nu a fost afectat de această rechemare.

Lidl GB recheamă produsul menționat, deoarece produsul poate conține lapte care nu este declarat pe etichetă. Acest lucru poate reprezenta un posibil risc pentru sănătatea oricărei persoane cu alergie sau intoleranță la lapte sau la constituenți ai laptelui.

Dacă ați cumpărat produsul de mai sus și aveți o alergie sau intoleranță la lapte sau la constituenții laptelui, vă sfătuim să nu îl consumați.

Clienții sunt rugați să returneze acest produs la cel mai apropiat magazin, unde li se va oferi o rambursare completă. Ne cerem scuze pentru orice neplăcere cauzată și vă mulțumim pentru cooperare.”

Ce sunt alertele de alergie?

Atunci când există o problemă cu un produs alimentar, înseamnă că acesta nu ar trebui să fie vândut și, prin urmare, va fi retras de pe rafturi sau rechemat de către FSA. Alimentele pot fi rechemate dacă există un risc pentru clienți din cauza lipsei sau incorectitudinii etichetării privind alergiile.

Genul acesta de practici nu sunt singulare. Se întâmplă peste tot în lume, mai ales atunci când există riscul unor situații de acest gen.

Inclusiv în România au fost retrase produse ca urmare a unui conținut de alergeni în produsele comercializate atât de magazinele Lidl, cât și de alți comercianți cu amănuntul de pe teritoriul României.