Produsul Lidl România care dispare din magazine. A fost interzis, anunțul este oficial

Produsul Lidl România care dispare din magazine. A fost interzis, anunțul este oficial
Produs Lidl România care dispare din magazine. Detalii oficiale

Un produs Lidl urmează să dispară de pe rafturile magazinelor din România. Acesta a fost interzis! Anunțul oficial a venit din partea Autorității Naționale Sanitare Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor. Despre ce produs este vorba și ce trebuie să facă toți clienții?

Lidl România retrage un produs: anunț oficial din partea ANSVSA

Compania Macromex a fost informată de către unul din furnizorii săi cu privire la o problemă a stabilizatorilor de plante al căror conținut de oxid de etilenă depășește limitele permise de reglementările în vigoare.

ANSVSA a făcut anunțul oficial conform căruia un alt lot de înghețată a fost retras. Produsul este unul din preferatele românilor și s-a regăsit și în magazinele Lidl România.

Macromex este proprietar al mărcii de înghețată la Strada produsă în Franța. Compania a rechemat produsele de înghețată La Strada Căpșune.

Dacă ați achiziționat unul sau mai multe din produsele impactate și doriți rambursarea costului, compania recomandă returnarea produsului sau ambalajului chiar la magazinul de unde ați cumpărat înghețata până la data de 16 august 2021.

Alte loturi afectate

La începutul lunii iulie alt producător rechema loturi imense de înghețată din gama Bounty, Snickers şi Twix. Concret, este vorba despre cele comercializate individual, dar și cele la cutie cu șase bucăți.

Și în aceste produse s-a descoperit oxid de etilenă, ingredient cu potențial cancerigen. Președintele ANSVSA a declarat că în aceste produse cantitatea de etilenă este mică, dar „consumul cumulativ din acest produs poate duce pe termen lung la tulburări cardiace, pulmonare, cancerigene chiar”.

Informare

„Mars recheamă din România produsele noastre de îngheţată menţionate mai jos. Acest lucru se datorează prezenţei oxidului de etilenă într-un ingredient produs de unul dintre furnizorii noştri, la niveluri mai mari decât cele permise de legislaţia UE.  Acest fapt are impact cu privire la Mars precum şi alţi producători.

ESTE IMPORTANT că, deşi nivelul de oxid de etilenă din ingredientul afectat este peste limitele legale pentru Europa, noi folosim doar o cantitate mică din acest ingredient în produsele noastre de îngheţată.

Ca urmare, nivelul de oxid de etilenă din îngheţată este minimal şi mult sub limitele legale din Europa pentru ingredient. Consumarea produsului nu este nocivă”
Informare ANSVSA

  • Ce trebuie să facă toți clienții?

Reprezentanții anunță clienții că le vor primi un voucher de cumpărături de valoarea produselor achiziționate. De asemenea, compania a subliniat că niciun alt produs din gama Mars sau alte loturi din aceleași produse cu alt termen de valabilitate nu au fost afectate în afară de cele menționate mai sus.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI