Cum faci înghețată din doar 3 ingrediente! Cea mai simplă rețetă care există pe internet

Cum faci înghețată din doar 3 ingrediente! Cea mai simplă rețetă care există pe internet
Cum faci inghetata din doar 3 ingrediente! Cea mai simpla reteta care exista pe internet

Sezonul cald ne invită să ne răcorim cu o înghețată de ciocolată, vanilie sau fructe. Răcoritoare și extrem de delicioasă, înghețata este unul dintre deserturile noastre preferate. Iată o variantă simplă de înghețată pentru care ne vei mulțumi. Se prepară repede și nu necesită ingrediente complicate. Îți trebuie doar imaginație și creativitate în bucătărie.

Cum faci înghețată din doar 3 ingrediente!

Deși cea mai bună înghețată din lume se găsește în Italia, în propria bucătărie poți prepara ceva asemănător, mult mai sănătoasă decât cea din comerț.

De regulă, atunci când vorbim de înghețată de casă, mare preț se pune pe creativitate. Indiferent de combinațiile de alimente, gustul este unul singur, și anume divin!

Învață să prepari o super-înghețată din doar trei ingrediente delicioase. Este cea mai simplă rețetă care există pe internet, te vei îndrăgosti iremediabil de ea!

Pentru această înghețată de casă ai nevoie de banane, ciocolată Nutella și nucă zdrobită.

Modul de preparare este mai simplu decât crezi! Taie bananele în felii de 2 centimetri. Întinde-le pe o tavă de fursecuri și bagă-le la congelator până îngheață, adică 20-30 de minute. După care pune feliile de banană în blender și zdrobește-le bine, până obții o pastă moale.

La final adaugă ciocolata Nutella și nuca zdrobită și continuă să amesteci până ce rezultatul obținut este o înghețată moale cu fructe și ciocolată.

Ciocolata din doar trei ingrediente poate fi consumată imediat sau o poți păstra la congelator, până în momentul servirii cu cei dragi. Poftă bună!

Înghețată de casă, idei de rețete

Dacă îți place înghețata cu vanilie, ai nevoie de 400 g lapte condensat îndulcit, patru batoane de vanilie și 500 de grame de frișcă. În cazul în care ești amator de fistic, prepară un desert răcoritor  din 400 g lapte condensat îndulcit, 100 g pastă de fistic și 500 grame de frișcă. Pentru înghețata cu ciocolată, folosește 400 g lapte condensat îndulcit, 80 de grame de cacao și 500 de grame de frișcă.

Pentru toate cele trei variante de înghețată, modalitatea de preparare este asemănătoare. Amestecă laptele condensat cu vanilie/cacao/fistic, adaugă unt topit sau lichior (opțional) și continuă să omogenizezi. Indicat ar fi să spumezi laptele și să integrezi totul în compoziția cu laptele condensat. Pentru un plus de savoare, adaugă diverse topping-uri sau ingrediente precum chipsuri de ciocolată, gem de fructe, migdale, caju etc. Congelează totul preț de șase ore sau lasă înghețata de casă în congelator, peste noapte. Alegerea este a ta! Cert este că vei avea un preparat sănătos, cu ingrediente naturale.

 

Urmăriți Playtech.ro și pe