Produsul din supermarket la care ar fi bine să renunți. Ce descoperire uluitoare a făcut InfoCons despre el
De-a lungul anilor, pe piața românească au apărut zeci de producători, autohtoni, sau de import, care comercializează diferite produse alimentare. În afară de prețuri, care pe alocuri sunt mari și nejustificiate, o altă problemă a fost conținutul real de carne de pui, sau de porc, de exemplu, în celebrii crenvurști. Recent s-au făcut analize amănunțite la aproape 30 de mărci. InfoCons a publicat studiul, iar rezultatele nu sunt deloc cele așteptate. În acest sens, reprezentanții instituției au emis și o avertizare către populație.
Cât de sănătoși sunt crenvurștii de pui și de porc
Celebrii crenvurști de pui sunt satisfăcători și ușor de gătit și sunt mai buni decât crenvurștii de porc în ceea ce privește capacitatea lor de a păstra aroma. Dar atunci când alegem crenvurștii de pui, suntem adesea motivați de considerente legate de dietă și sănătate.
Cu toate acestea, se pune întrebarea dacă crenvurștii de pui sunt cu adevărat sănătoși? Sunt doar o alternativă mai puțin grasă la crenvurștii de porc? Dar, crenvurștii de porc sunt la fel de sănătoși?
La aceste întrebări au încercat să răspundă reprezentații InfoCons, în urma unui studiu făcut pe 30 de mărci de crenvurști de pui și de porc. Rezultatul a fost unul negativ, dacă e să ne luăm după cele descoperite în componența acestor produse alimentare.
Citește și: Ce conțin de fapt crenvurștii de porc. Avertismentul specialiștilor pentru consumatori
Studiul InfoCons dă peste cap ce știam despre crenvurștii de pui și de porc
Recentul studiu de piață realizat de InfoCons a avut menirea să testeze dacă aceste produse alimentare au conținutul real de carne declarat de producătorii celor 30 de mărci testate. De departe, rezultatul ,anunțat de InfoCons, nu este cel scontat.
Studiul arată că, pentru crenvurștii de pui, „procentajul de carne de pasăre este cuprins între 27 și 94% din compoziția produsului”, spune InfoCons. Alte date din studiu arată că aceste produse alimentare au în compoziția lor E-uri. InfoCons declară că „96,67% din produse au în compoziție E-uri (aditivi alimentari)”.
„Numericul de aditivi alimentari variază între 0 – 10:
10% din produse au în compoziție 10 E-uri
6,67% din produse au în compoziție 9 E-uri
10% din produse au în compoziție 8 E-uri
6,67% din produse au în compoziție 7 E-uri
10% din produse au în compoziție 6 E-uri
6,67% din produse au în compoziție 5 E-uri
23,33% din produse au în compoziție 4 E-uri
16,67% din produse au în compoziție 3 E-uri
6,67% din produse au în compoziție 2 E-uri
3,33% din produse nu au în compoziție aditivi alimentari”, se arată în studiul InfoCons.
Procentul cel mai mare de aditivi alimentari, regăsiți la crenvurștii de pui, este de nitrit de sodiu, se mai arată în studiu. Conform InfoCons, procentul este maxim, de 100%. Alți aditivi sunt difosfat de sodiu, cu 79,31%, și acid asorbic, în proporție de 72,41% dintre produsele studiate.