Produsul care dispare din toate magazinele Lidl. Un tribunal a dat decizia neașteptată

Produsul care dispare din toate magazinele Lidl. Un tribunal a dat decizia neașteptată
Noi probleme pentru Lidl! Într-un anunț recent, se vorbește de produsul care dispare din toate magazinele Lidl

Noi probleme pentru Lidl! Într-un anunț recent, se vorbește de produsul care dispare din toate magazinele Lidl. Un tribunal a dat decizia neașteptată, ca umare a descoperiri unor probleme la acest produs. Justificarea instanței a fost că produsul merită protecție împotriva produselor copiate, inclusiv a unuia fabricat de Lidl.

Un tribunal federal din Lausanne ia o decizie neașteptată. Produsul care dispare din toate magazinele Lidl

Produsul care dispare din toate magazinele Lidl este celebrul iepuraș de ciocolată învelit în folie de aluminiu. Acesta este realizat de producătorul de ciocolată premium Lindt & Sprüngli.

Din păcate, conform presei locale, sărbătorește o victorie legală, după ce cea mai înaltă instanță din Elveția a decis că merită să fie protejat de produsele imitate, inclusiv de unul fabricat de Lidl.

Tribunalul federal din Lausanne a ordonat retailerului german de tip discount să nu mai vândă versiunea sa de dulciuri în formă de iepure și să distrugă toate stocurile rămase.

Iepurașul de ciocolată Lindt este învelit în folie aurie. Are o panglică roșie și un clopoțel, așezat în poziție ghemuită. Celebrul iepuraș este unul dintre cele mai bine vândute produse ale mărcii elvețiene.

Produsul se vinde cel mai bine în perioada Paștelui. Decizia tribunalului federal a infirmat o decizie luată anul trecut de un tribunal comercial elvețian. Decizia din 2021 a dat dreptate companiei Lindt.

Instanța a decis distrugerea stocului de iepurași de la Lidl

Producătorul de ciocolată a prezentat în cadrul procesului său studii care arătau că iepurașul său de aur era bine cunoscut de public, a declarat tribunalul federal. Insanța a mai adăugat că iepurașii Lindt și Lidl ar fi putut fi confundați, chiar dacă existau unele diferențe între ei.

Instanța a decis că distrugerea stocului de iepurași de la Lidl a fost „proporțională, mai ales că nu înseamnă neapărat că ciocolata ca atare ar trebui să fie distrusă”, conform The Guardian. Reprezentanții instanție elvețiene au mai sugerat că aceștia ar putea fi topiți și reutilizați cumva.

În mod surprinzător, iepurașul de ciocolată de la Lindt nu este străin de luptele din sălile de judecată. Lindt a fost de mai multe ori în instanță în ultimii ani. Demersurile companiei au fost de a-și proteja popularul deliciu, din care vinde zeci de milioane de bucăți în fiecare an.

Compania a solicitat o marcă înregistrată pentru forma tridimensională a iepurașului său în anul 2000. Solicitarea avea să fie aprobată în anul următor.

Problema dacă un iepuraș de ciocolată poate fi marcă înregistrată a ajuns ulterior în fața celei mai înalte instanțe europene, A fost o lungă bătălie între Lindt și producătorul austriac de ciocolată rival Hauswirth.

Cel din urmă producea, de asemenea, iepurași de ciocolată înveliți în aur și cu o panglică în jurul gâtului. Ulterior, Hauswirth a fost obligat de un tribunal din Viena să nu mai producă iepurașii săi.

Tribunalul federal din Germania a decis în 2021 că nuanța aurie a învelișului din folie de aluminiu al iepurașului avea protecție de marcă înregistrată.