Produsele din Lidl și Kaufland care sunt adevărate bombe calorice. Le vei mai consuma de acum înainte?
Avertizare pentru clienții celor mai populare supermarketuri din România. Aceste produse sunt considerate adevărate bombe calorice, potrivit specialiștilor în nutriție. Este recomandat să te ferești, pe cât posibil, de ele și să nu le consumi în exces.
Alimentele din supermarketurile din România care sunt reale bombe calorice
Produsele de patiserie comercializate în supermarketuri precum Lidl România, Kaufland și alte supermarketuri pot fi considerate reale bombe calorice pentru organismul uman, susțin specialiștii nutriționiști.
Medicul Iulia Boboc a explicat, în detaliu, cât de periculoase ar fi cu adevărat produsele de patiserie ce se vând în supermarketuri. Specialistul spune că aceste produse ar putea provoca anumite probleme de sănătate, odată ce sunt consumate în exces.
„Produsele de patiserie conţin făină, zahăr, lapte pudră, drojfie, unt, margarină, ciocolată, aditivi, iar pe cât sunt de delicioase pe atât sunt de dăunătoare.
Consumate în exces pot duce la îngrăşare 100%, dar şi apariţia bolilor de inimă. Este bine să ştim că produsele de patiserie nu conţin ingrediente de calitate, iar untul este înlocuit cu grăsimi vegetale.
Românii din păcate consumă din ce în ce mai multe produse de patiserie şi nu se gândesc absolut deloc la consecinţe“, a declarat Iulia Boboc, medic nutriţionist, potrivit Adevărul.
Citește și Ce conține parizerul din Lidl, Kaufland și alte magazine din România. Îl vei mai consuma
Ce sfat ne oferă medicii nutriționiști
De asemenea, experții au specificat faptul că cel mai nesănătos produs de patiserie ar fi croissantul. Cornul iubit de milioane de români conține cantități mari de făină, zahăr, lapte pudră, sare, drojdie, unt sau margarină, ciocolată plus aditivi, emulgatori şi potenţiatori de aromă.
Toate aceste ingrediente, conform specialiștilor în nutriție, ar avea un conţinut caloric mare, pline de grăsimi şi glucide.
„Produsele de patiserie au conţinut ridicat de zahăr, iar acest lucru duce la creştea nivelul de zahăr în sânge, iar de aici la apariţia diabetului nu este decât un pas.
Tot timpul ne imaginăm că un simgur croissant nu ne poate afecta sănătatea, dar nu suntem conştienţi absolut deloc că ingredientele folosite sunt nesănătoase pentru organism“, a mai precizat Iulia Boboc, medic nutriţionist.
Medicul nutriționist vorbește despre cât de important este echilibrul în alimentație. De asemenea, ne sfătuiește să nu consumăm foarte multe pateuri, merdenele, gogoși, covrigi sau ștrudele.