În bucătăriile standard, multe dintre aparatele electrocasnice sunt realizate din oțel inoxidabil. Este durabil, rezistent la bacterii și oferă un aer de eleganță încăperilor. Doar că suprafețele de acest fel prezintă și un aspect negativ: se scrijelesc foarte ușor și rapid. Află care sunt produsele de 10 lei care curăță toate zgârieturile de pe obiectele de oțel din bucătărie.
Dacă și bucătăria ta este una comercială, fără îndoială ai aparate electrocasnice realizate din oțel inoxidabil. Materialul a fost, o lungă perioadă de timp, foarte popular, datorită durabilității, rezistenței la bacterii și stilului elegant pe care îl asigura. Totuși, prezintă și un aspect mai puțin plăcut, anume că se poate zgâria foarte ușor.
Aparatele din oțel se deteriorează rapid când sunt atinse de alte suprafețe metalice sau chiar din cauza curățării abrazive. Zgârieturile de pe acest tip de material trebuie tratate imediat ce sunt descoperite. În caz contrar, este dificil să mai scapi de ele. Deși oțelul inoxidabil nu ruginește cu ușurință, în orificii se poate acumula murdărie ce va accentua urmele.
Specialiștii recomandă curățarea aparatelor din oțel cel puțin o dată pe săptămână. Poți să le analizezi cu atenție, pentru a verifica dacă prezintă zgârieturi, când îndeplinești sarcinile generale de curățenie din bucătărie.
În articolul de astăzi, îți vom explica totul despre produsele pe care trebuie să le folosești pentru a scăpa de zgârieturile de pe obiectele din oțel din bucătărie. Aceleași tehnici de îndepărtare a scrijeliturilor le poți folosi și în cazul chiuvetei, dacă vrei să-i oferi un plus de strălucire. Procesul e foarte simplu, durează maximum 15 minute.
Pentru a îndepărta zgârieturile de pe oțelul inoxidabil, ai nevoie de următoarele instrumente:
Începe prin a curăța temeinic suprafața afectată de zgârieturi, cu ajutorul unei cârpe din microfibră și puțin detergent de vase. Vei observa că finisajul va prezenta o granulație la care trebuie să fii atent pentru a putea să o îndepărtezi ușor.
După ce ai spălat zona, amestecă puțin bicarbonat de sodiu cu pastă de dinți și apă până când se formează o pastă. Aplică produsul pe o cârpă din microfibră umezită în apă și freacă ușor granulația de pe suprafața de oțel. Atenție! Nu exercita presiune și nici nu curăța suprafața în mișcări de cerc, ci acționează de-a lungul zgârieturii.
Folosește, apoi, o cârpă curată, umezită, din microfibră, pentru a șterge zona afectată. Aplică puțin oțet alb distilat pe zgârietură și șterge, din nou, suprafața de orice urmă de compus. Pentru a reda aparatului strălucirea de la început, aplică doar câteva picături de ulei de măsline sau ulei vegetal și lustruiește oțelul inoxidabil.
În cazul în care aparatul electrocasnic încă mai prezintă zgârieturi, folosește un șmirghel cu granulație fină. Lasă-l, mai întâi, la înmuiat în apă, timp de câteva minute. Apoi, înfășoară-l într-un material subțire și freacă ușor zona cu scrijelituri. Nu freca niciodată în cerc sau în sens contrar granulației.
Citește și: Cum cureți ecranul televizorului fără să-l zgârii. Este cea mai simplă și eficientă soluție
Curăță, apoi, suprafața și lustruiește-o cu ulei de măsline sau ulei vegetal, precum instrucțiunilor explicate mai sus. Așa, vei scăpa de toate urmele de zgârieturi de pe aparatele electrocasnice din oțet, din bucătăria ta. Vor arăta ca noi!