Produsele care nu trebuie consumate dacă vă curge nasul. Mulți procedează diferit, alerta dată de medici

de: Mariana Olteanu
23 10. 2023

În sezonul rece, este inevitabil să nu răcim. Însă, chiar dacă prezentați simptone ușoare, asta nu înseamnă că ar trebui să le ignorați. Medicii vin cu o serie de recomandări și vă sfătuiesc să nu consumați anumite alimente. Află, din rândurile de mai jos, care sunt acelea.

Alimentele pe care nu ar trebui să le consumăm când suntem răciți

În momentul în care răcim trebuie să avem mare grijă la alimentație. În caz contrar, am putea ajunge la fenomenul numit malnutriție, care face referire la mâncare de calitate proastă, în cantitați mari.

Printre alimentele care ar trebui evitate se numără și carnea roșie. Consumul acestuia trebuie redus în momentul în care ne curge nasul. Medicii vin și cu explicația. Potrivit acestora, fierul este reținut de celulele din intestin ca măsură de protecție. Fără să știm putem încurca organismul în misiunea sa de a combate virusul.

Citește și: Leacul din bătrâni cu care Elena Merișoreanu a scăpat rapid de răceală: „Am băut un pahar”

De ce ar trebui evitată carnea roșie?

„Se recomandă să întrerupem tratamentul cu fier pe perioada infecției tocmai ca să nu-l facem disponibil și bacteriilor patogene. Recomandarea ar fi să nu se hrănească nici cu alimente bogate în carne”, a declarat Veronica Lazăr, profesor imunolog pentru Pro TV.

Citește și: Secretul indienilor împotriva răcelilor. Funcționează de minune, ce truc folosesc

Ce alimente ar trebui să consumăm în acest sezon?

De asemenea, alimentația trebuie adaptată în funcție de sezon. Nutriționistul Mihaela Bilic a vorbit despre alimentele pe care ar trebui să le consumăm toamna. Pe lângă faptul că ne ajută organismul să facă față cu ușurință schimbărilor, acestea nici nu ne vor pune silueta în pericol.

,,Dintr-o mână de orez, paste, cartofi fierți sau și mai valoroase, aceste leguminoase boabe pe care bunicii noștri le știau din moși strămoși pentru că au și proteine și amidon: fasole boabe, mazăre, linte, năut. (…).

Aceste proteine vegetale și acest tip de amidon sunt extrem de hrănitoare și nu ne pun silueta în pericol. La fel și toate aceste rădăcinoase, sfeclă, morcov, țelină sunt pline de vitamine, fibre și minerale.Prin urmare, în farfuria ideală, „jumătate sunt legume, un sfert amidon, produsul făinos și un sfert trebuie să fie proteinele de calitate înaltă: carne pește, ou, o bucățică de brânză”, a explicat medicul nutriționist, potrivit dcnews.ro.

Citește și: A explodat iar numărul infectărilor cu COVID. Câte cazuri au fost săptămâna trecută