Produsele care dispar de la Lidl România. Anunțul oficial, vor fi interzise în doar câteva zile

Produsele care dispar de la Lidl România. Anunțul oficial, vor fi interzise în doar câteva zile
Lidl retrage produsele din magazine

Gigantul de supermarketuri Lidl, atât în România, cât și în alte state, a decis să scoată din rafturi mai multe produse. Decizia vine după ce au fost depistate anumite elemente nocive în componența acestor produse. Mare parte din aceste produse sunt cele mai preferate de clienții Lidl.

Lidl retrage produsele de înghețată MARS din magazine

Gigantul Lidl a anunțat retragerea din rafturile sale a produselor Mars și Snickers. Produsele de înghețată Mars și batoanele de ciocolată Snickers vor fi retrase, de teamă că ar putea conține bucăți de plastic. Decizia a venit după ce producătorul a decis rechemarea produselor din 55 de țări, printre care și România.

Decizia Lidl a afectat batoanele de ciocolată Mars, vândute în șase pachete de 270 g și barele de ciocolată Snickers, vândute în șase pachete care cântăresc  300g. Compania a dat vina pe  „o bucată de plastic” care a fost găsită într-unul dintre produsele sale.

Producătorul și-a cerut scuze față de clienți printr-o notificare la punctele de vânzare din magazinele Lidl. „Mars Chocolate regretă orice inconvenient cauzat consumatorilor și le oferă scuze sincere”, conform notificării.

Un purtător de cuvânt al gigantului Lidl declara că : „Magazinele Lidl au făcut pasul de a scoate de la vânzare produsele Mars  și Snickers, furnizate de Mars Chocolate Germany, deoarece acestea conțin bucăți de plastic .

MARS nu este la prima abatare

Compania nu este la prima astfel de abatare. În martie anul curent, și tot din magazinele Lidl, au retras mai multe produse, dar din alte motive. Decizia de atunci era luată de rerpezentanții Lidl din Marea Britanie.

Decizia a afectat în principal produsele de dimensiuni mici. Rechemarea din martie venea pe fondul îngrijorării că o potențială contaminare cu plastic ar putea reprezenta un pericol de sufocare.

Reprezentanții Lidl din România au anunțat, la rândul lor, retragerea produselor din magazine, conform unui comunicat afișat în tot lanțul de magazine de pe teritoriul românesc. (vezi galeria)

Sunt retrase produse și din Spania

Pe 27 iulie, anul curent, Froneri rechema produsele sale de înghețată. Produsele erau comercializate în majoritatea magazinelor Lidl din Spania. Decizia venea după o posibilă contaminare cu oxid de etilenă. Același raport spunea că ar putea exista până la 46 de soiuri de produse fabricate de Froneri.

Până în prezent, Froneri este singurul producător care a făcut publică o listă de produse care trebuie retrase din Spania și nu numai. Potrivit specialiștilor, nu este posibil să se stabilească un nivel sigur de expunere pentru substanță.

Cantitățile mici de oxid de etilenă nu sunt cunoscute pentru a provoca efecte adverse. În schimb, consumul pe termen lung este periculos. În iunie, peste 60 de tipuri populare de înghețată vândute în Franța au fost rechemate din cauza nivelurilor excesive ale aceleiași substanțe chimice.

  • *Erată: Froneri Limited este un parteneriat joint venture la nivel global între Nestle SA și producătorul de înghețată R&R, însă Froneri acționează independent de Nestle
Urmăriți Playtech.ro și pe