Ciocolata ideală pe care s-o topești și să faci prăjituri din ea. Ce fel de sortiment trebuie să cumperi de la magazin

Ciocolata ideală pe care s-o topești și să faci prăjituri din ea. Ce fel de sortiment trebuie să cumperi de la magazin
Ciocolată pentru gătit

Dacă vă place să faceți prăjituri cu ciocolată, tipul ciocolatei este esențial. Două treimi dintre oameni și-ar dori să folosească marca lor preferată de ciocolată pentru coacerea și decorarea prăjiturilor. Iată care este ciocolata ideală pe care s-o topești și să faci prăjituri din ea și ce sortiment trebuie să cumperi.

Sortimentul de ciocolată ideal pentru a face prăjituri

Pentru a testa ciocolata de gătit, testerii și bucătarii chefi caută o textură catifelată, care să fie lucioasă și plină de aromă de cacao. Iată care sunt mărcile de supermarketuri sau ciocolaterii specializate fac cea mai bună ciocolată pentru rețetele dumneavoastră.

Dacă ești pasionat de ciocolată și vrei să savurezi o prăjitură bogată în ciocolată, ai nevoie de niște bucăți de ciocolată neagră și de bună calitate. Iată care este ciocolata care ar putea da starul.

Cea mai bună ciocolată pentru topit

Dacă păstrați la îndemână un singur tip de produs din ciocolată pentru prepararea deserturilor, acesta ar trebui să fie de la Nestle. Disponibil pe piață sub formă de tabletă, acestea sunt bune de topit și utilizate în toate scopurile, pot fi tăiate și gustate – merită absolut tezaurizate într-un teanc în cămară pentru când apare nevoia de prăjituri de casă cu ciocolată.

Cea mai bună tabletă de ciocolată pentru coacere depinde pentru ce o folosiți, dar este bine să se a se potrivească gusturilor dumneavoastră în materie de ciocolată. Ciocolata neagră profund amară ar putea fi potrivită pentru ca o trufă să-ți scufunde dinții, în timp ce ciocolata albă tocată în fărâmă este mixul perfect pentru o prăjitură împânzită cu bucăți de fructe uscate. Indiferent de profilul de aromă pe care îl alegeți (sfat profesionist: păstrați un sortiment, astfel încât să nu trebuiască niciodată să vă stabiliți altul), tabletele de ciocolată pot face totul. 

Ciocolată ideală pentru prăjituri

Pentru a prepara o prăjitură cu ciocolată trebuie să urmăm următorii pași și sa folosim ingredientele de mai jos:

  • 3 ouă separate
  • 120g făină (250 ml)
  • 175g zahăr (220ml)
  • 60ml ulei
  • 125ml apă fierbinte
  • 24g cacao Nestlé (60ml)
  • 10ml praf de copt
  • 5ml esențial de vanilie.

Modul de preparare al prăjiturii cu ciocolată

Cernem făina, praful de copt și sarea împreună. Se amestecă cele 24 de grame de cocoa și apa fierbinte se lasă să se răcească. Combinați gălbenușul de ou, uleiul, zahărul, esența de vanilie și amestecul de cocos.

Adăugați acest lucru la ingredientele uscate și amestecați bine. Bateți albușurile până se rigidizează și se îndoaie ușor în amestec de cocos. Coaceți 205 pentru 20-25 minți. Decorați după cum doriți.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI