Produse periculoase descoperite la vânzare înainte de Crăciun. Nu le consumați dacă le-ați cumpărat deja

de: Anca Lupescu
13 12. 2021

Au fost descoperite produse periculoase la vânzare, chiar înainte de Crăciun. Dacă ai cumpărat aceste produse, nu le consuma, pentru că ele conțin o bacterie periculoasă. O bacterie extrem de dăunătoare care poate afecta inclusiv sistemul nervos a fost descoperită în preparate din carne la mare căutare în această perioadă. Oamenii care au cumpărat aceste produse sunt sfătuiți să nu le consume.

Produse din carne, contaminate cu o bacterie periculoasă!

Este vorba despre produse ale societății Marcel SRL, din comuna Răchiteni, județul Iași.Este vorba despre urechi de porc, denumite Urechi Snacks și Mușchi Țigănesc.

Producătorul local a inițiat deja retragerea de la comercializare a celor duă produse, după ce s-a găsit în ele bacteria Listeria monocytogenes.

De asemenea, cei care au cumpărat produsele sunt rugați să le aducă înapoi la magazine.

Produsele au fost distribuite în zece județe din țară, printre care Iași, Bacău, Botoșani, Brașov, București, Buzău, Neamț, Prahova, Suceava, Vaslui, dar și în Marea Britanie, Belgia, Germania, Spania, Italia și Irlanda.

Ce mesaj a transmis vicepreședintele ANSVSA

„Atragem atenția tuturor producătorilor să nu se joace cu sănătatea consumatorilor, mai ales în această perioadă în care crește consumul de produse tradiționale din carne de porc”, a declarat Mihai Ponea, vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Se recomandă persoanelor care dețin produse din loturile descrise mai sus să nu le consume, ci să le distrugă sau să le ducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat.

Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Persoanele care au consumat produsele menționate anterior și care prezintă febră simplă sau însoțită de dureri de cap sunt rugate să consulte medicul și să raporteze acest consum.

Femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută, precum și cele în vârstă trebuie să acorde o atenție deosebită acestor simptome, care pot sugera listerioza, boală potențial gravă, cu un timp de incubație de până la opt săptămâni.