Mega Image retrage un produs de la vânzare: ce nu trebuie să consumi

Mega Image retrage un produs de la vânzare: ce nu trebuie să consumi

Mega Image a retras de la vânzare un întreg lot de fructe exotice, despre care se crede că ar fi contaminat cu salmonella. Dacă ai cumpărat recent așa ceva, ar fi bine să duci produsul înapoi.

Mega Image a retras de la comercializare un întreg lot de mix de fructe exotice, produs de Euro Company, existând suspiciunea că acesta este contaminat cu salmonella. Lanțul de magazine susține că a luat această decizia la recomandarea producătorului.

Retragerea produsului a fost anunțată pe pagina oficială a Autorităţii Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

„Dorim să va aducem la cunoştinţă că Mega Image a retras de la vânzare produsul 23416 Euro Company Mix Exotic 100 G, număr lot 8302, termen de valabilitate 31.10.2019”.

Informarea de retragere de la vânzare a produsului provine de la furnizorul Euro Company.

”Furnizorul Euro Company a iniţiat o retragere a lotului de produs menţionat mai sus, deoarece există o suspiciune de contaminare a acestuia cu bacteria Salmonella. Euro Company menţionează faptul că au fost realizate controale pe toate eşantioanele de materii prime, precum şi a liniilor de producţie şi toate au ieşit conforme, nu s-a confirmat practic prezenţa acestei bacterii, însă se efectuează toate investigaţiile necesare în continuare. Toate produsele retrase urmează a fi distruse”.

Mega Image îi sfătuiește pe clienți să nu consume produsele şi să le returneze. Pentru a-și primi banii înapoi, aceștia trebuie să prezinte și bonul fiscal.

Salmonella, descoperită și în alte produse

Salmonella e o bacterie care se transmite repede de la animale la om și, pe mai departe, prin consumul de alimente contaminate. Majoritatea persoanelor infectate se vindecă imediat, fără a avea simptome, dar în cazul altora e necesară internarea în cazul infecției.

La începutul lunii, salmonella a fost descoperită și într-un lot de peste o tonă de carne de mici din Mureș după ce inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) au recoltat două probe.

Carnea provinea de la un producător de carne de mici din Târnăveni. Cele două probe au ieșit pozitive la salmonella.