Mititeii infectați. Bacteria Salmonella, găsită într-o tonă de carne de mici

Mititeii infectați. Bacteria Salmonella, găsită într-o tonă de carne de mici

Salmonella a fost descoperită într-un lot de peste o tonă de carne de mici din Mureș după ce inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) au recoltat două probe.

Carnea provine de la un producător de carne de mici din Târnăveni. Cele două probe au ieșit pozitive la salmonella, a confirmat directorul DSVSA Mureş, Sandor Kincses:

 „La controlul intern al calităţii din punct de vedere sanitar-veterinar, producătorul şi ambalatorul de la Târnăveni a depistat în două eşantioane din cinci salmonella în carnea de mici, fără a se specifica specia. A fost anunţată unitatea, a fost anunţat DSVSA, s-au trimis probele pentru Institutul de Sănătate Publică Veterinară Bucureşti pentru a face tipizarea salmonellei.”

Magazinele care preluau carne de mici de la producătorul din Târnăveni au fost avertizate să retragă produsele de la vânzae.

„Colegii noştri s-au deplasat la unitatea respectivă, produsul nu mai este în unitate, azi expiră produsul. Către magazine unitatea a trimis o notificare de retragere, produsul care a mai existat a fost retras şi este trimis către neutralizare-distrugere.” Sandor Kincses, directorul DSVSA Mureş

Distribuită în mai multe magazine, nu se știe cât din cantitatea de peste 1000 de euro de carne de mici a mai rămas la vânzare.

„Unitatea a mai trimis o probă din materia primă, care este undeva la 1.200 kilograme, pentru a se vedea dacă sursa este materia primă sau există altă sursă. Este mai mult ca sigur o salmonella de contact, care nu produce boala şi nu apar simptome. Dacă era o salmonella agresivă, întrucât astăzi produsul iese din garanţie, dacă a fost consumat, atunci existau cazuri de îmbolnăvire.” Sandor Kincses, directorul DSVSA Mureş

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI