Produs alimentar retras de urgență de la raft. A fost descoperită „prezența unui corp străin de natură metalică” în el

Produs alimentar retras de urgență de la raft. A fost descoperită „prezența unui corp străin de natură metalică” în el
Alertă în magazine: un produs a fost retras de urgență

Un produs a fost retras de urgență de pe rafturile magazinelor. Specialiștii au descoperit „prezența unui corp străin de natură metalică”, potrivit unor anunțuri ale Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). Mulți români consumă în special acest lucru dimineața sau la gustarea de prânz. Ce spun retailerii despre eroarea produsă ajunsă în mâinile clienților? Cei care au cumpărat produsul trebuie să îl returneze sau să îl distrugă.

Produs alimentar retras de pe rafturile magazinelor: nu trebuie să îl consumi

Mai mulți retaileri retrag de pe rafturile magazinelor lor un sortiment de biscuiți cu ovăz fără zahăr. Decizia aceasta a fost luată după ce specialiștii au descoperit „prezența unui corp străin de natură metalică”, arată detaliile oferite de Autoritatea Națională Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Clienții nu trebuie să consume biscuiții de la compania spaniolă Galletas Gullon. Marile magazine au anunțat deja clienții și retrag stocurile biscuiților „Biscuiți Digestivi cu ovăz fără zahăr adăugat 410g”.

Aceștia au putut fi cumpărați în: Selgros, Cash&Carry, Carrefour și Auchan, iar numărul lotului lor este 30823521. Ei pot fi returnați la magazinul de la care au fost achiziționați până pe data de 18 februarie a.c. alături de bonul fiscal.

„În cazul în care ați cumpărat produsul menționat mai sus, va rugăm să nu îl consumați și să il returnați în magazinul de la care l-ați achiziționat până pe 18.02.2022, în baza bonului fiscal„, este anunțul privind retragerea produsului publicat de compania Firenze Com SRL, conform ANSVSA.

Alertă alimentară

Amintim că Mega Image a anunțat în cursul zilei de luni că retrage încă un produs de la rafturi. Concret, este vorba despre un sortiment de cârnați, după ce specialiștii au stabilit că este posibil să fie contaminați cu Salmonella, arată anunțul oficial ANSVSA de la începutul acestei săptămâni.

Este vorba despre produsul DLL MINI CARNATI 125G, număr lot 541858 care are un termen de valabilitate până la 20 aprilie 2022. Lotul în cauză a fost distribuit în magazinele Mega Imabe Cobălcescu Sișești și Barbu Văcărescu, toate din București și magazinele din Iași.

„Dorim să vă aducem la cunoştinţă că Mega Image a retras de la vânzare produsul: 28889 DLL MINI CARNATI 125G. Retragerea produsului de pe piaţă şi rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanşate la solicitarea furnizorului, constatându-se posibila contaminare cu Salmonella.

Toate produsele retrase urmează a fi distruse. Considerând că sănătatea consumatorilor este cea mai importantă, Mega Image solicită clienţilor să nu consume produsul cu lotul sus menţionat şi roagă cu amabilitate să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care s-a achiziţionat produsul. Consumatorii sunt rugaţi să returneze produsul cu datele menţionate mai sus până la data de 14.02.2022”, precizează retailerul.