Procesul momentului în India. Salman Khan implicat într-un litigiu imens. Iulia Vântur nu poate decât să-l susțină moral

de: Anca Lupescu
13 09. 2021

Salman Khan are problems mari în India. Iubitul Iuliei Vântur este furios din cauza unei întâmplări petrecute recent. El este pregătit să meargă în instanță pentru asta.

Salman Khan, furios după ce s-a lansat un joc video despre accidentul în care a ucis un om

Salman Khan depune plângere împotriva jocului video „Selmon Bhoi”, un joc video care se presupune că se bazează pe un caz de fugă de la locul accidentului din 2002, instanța judecătorească ordonând interzicerea temporară a jocului.

Actorul Salman Khan s-a adresat unei instanțe civilă din Mumbai pentru a primi o ordonanță împotriva unui joc video intitulat „Selmon Bhoi”, care ar fi bazat pe celebrul său caz de de fugă de la locul accidentului petrecut 2002.

Curtea a dispus acum o restricție temporară asupra accesului la jocul video, invocând că are o „asemănare impresionistă” cu cazul lui Salman Khan.

Ce a spus instanța

Potrivit rapoartelor, instanța a împiedicat producătorii și directorii jocului să difuzeze, să lanseze, să relanseze și să recreeze jocul sau orice alt conținut care ar semăna cu cazul actorului.

„La vizionarea jocului și a imaginilor sale, prima parte se potrivește cu identitatea reclamantului (Khan) și cu dosarul legat de numele său.

Atunci când reclamantul nu a dat niciun consimțământ pentru lansarea și crearea unui astfel de joc care este foarte asemănător cu identitatea sa și cu cazul care i s-a impus, cu siguranță dreptul său la viață privată este încălcat și îi pătează și imaginea”, a spus instanța.

Totodată, instanța ar fi dispus inculpaților să elimine jocul din Google Play Store și alte platforme.

Actorul a fost achitat în 2015

Conform descrierii jocului, un anumit „Selmon Bhoi” se află într-o „căutare de a termina întreaga viață pe pământ prin uciderea tuturor extratereștri (care, în general, arată ca oameni și animale)”.

În august, Salman a depus o plângere în instanță împotriva producătorilor jocului, susținând că numele și imaginile afișate par a fi o batjocură la adresa lui.

În 2015, Înalta Curte din Bombay l-a achitat pe Salman Khan de toate acuzațiile din cazul privind accidentul în care a fost implicat, scrie timesofindia.

Accidentul s-a petrecut în 2002, după o petrecere. Salman Khan a intrat cu mașina într-un grup de oameni ai străzii și l-a ucis pe unul dintre ei. El a fugit de la locul faptei și a susținut că la volan era șoferul său.