De ce procesul Colectiv va fi reluat de la zero, chiar dacă au trecut trei ani

De ce procesul Colectiv va fi reluat de la zero, chiar dacă au trecut trei ani

La trei ani de la incendiul din clubul Colectiv, procesul care ar trebui să stabilească cine se face vinovat de moartea a 64 de oameni și rănirea a sute de persoane se reia de la zero.

Judecătorul Valeriu Mihail Terceanu, care i-a audiat pe cei trei patroni ai clubului, s-a pensionat în vară. Acum, întreaga procedură inclusiv audierea celor trei se va relua cu un nou magistrat.

În mod normal, acum o lună trebuia să fie repartizat un nou judecător în dosar, care să decidă dacă procesul ar putea fi reluat de la zero. La termenul anterior din dosarul Colectiv, cel din 10 septembrie, Tribunalul Bucureşti încă nu desemnase un alt magistrat care să se ocupe de caz.

În dosar au fost trimişi în judecată patronii clubului, directorul firmei de artificii, pirotehnistul şi societăţile implicate. Și Cristian Popescu-Piedone, fostul primar al Sectorului 4, trei angajaţi din cadrul primăriei şi doi pompieri sunt cercetați.

Dosarul Colectiv a fost trimis în judecată încă din data de 28 aprilie 2016. Și a început pe fond în mai 2017. Însă a fost amânat de mai multe ori din motive procedurale, în principal pentru că nu au fost citate corect părţile vătămate din dosar, scrie Digi24.