Probleme la secțiile de votare din străinătate! Ce a sesizat premierul Ludovic Orban

Probleme la secțiile de votare din străinătate! Ce a sesizat premierul Ludovic Orban

Au fost semnalate primele probleme, din secțiile de votare, special amenajate în străinătate. Românii care sunt departe de țară au putut să meargă la vot începând de vineri, 8 noiembrie și o vor putea face până la închiderea secțiilor de votare, de duminică, pe 10 noiembrie.

Probleme la secțiile de votare din străinătate!

Oficialii BEC au transmis sâmbătă că până la ora 17:00, prezența de vot a românilor, în străinătate,  a fost de aproape 200.000 de persoane.

Probleme la secțiile de votare din străinătate! Ce a sesizat premierul Ludovic Orban
Au fost semnalate primele probleme, în cadrul votului din diasporă, pentru prezidențialele din 2019

În acest an, românii aflați în străinătate au putut vota timp de 3 zile, în secțiile speciale din afara granițelor țării, pentru a-și putea alege noul președinte. Au fost amenajate 835 de secții de vot, în diasporă, iar până la în acest moment, un număr foarte mare de cetățeni și-a exprimat dreptul la vot. Au existat și câteva probleme, în unele secții de vot din diasporă. Asta deoarece mai mulți delegați din partea diverselor partide politice înscrise în cursa politică nu s-au prezentat la secțiile de vot.

De aceea, premierul Ludovic Orban și-a exprimat părerea legată de problemele sesizate în cadrul alegerilor prezidențiale din diasporă. Primul ministru a acuzat ritmul foarte lent prin care delegații au fost înlocuiți.

”Procesul decurge în bune condiții. Modificările la lege dau rezultate. (…) Sigur că au apărut mici situații legat de viteza foarte lentă de reacție a Biroului Electoral Central în cursul zilei de ieri în cazul suplimentării de delegați la secțiile de votare. (…) Astăzi au fost în jur de 130 de cereri de înlocuire a delegaților (care nu s-au prezentat la secțiile de votare-n.red)”, a declarat Ludovic Orban, potrivit antena3.ro.