Posibile probleme tehnice la rafinăria Petrobrazi, după ce locuitorii din zona Brazi și Bărcănești au surprins imagini și clipuri video cu o faclă uriașă, fum și un zgomot puternic. Ce e declarat OMV Petrom cu privință la incident, aflați în următoarele rânduri.
Unii locuitori din zonă au postat fotografii pe Facebook cu ce pare a fi o defecțiune la rafinăria Petrombrazi, aparținând de OMV Petrom. În imaginile surprinse de martori se poate vedea o faclă uriașă și un nor de fum gros care se ridică spre cer.
„Dacă nici asta nu mai e poluare, atunci ce?” sau „Fum și poluare la Petrobrazi!” au spus câțiva internauți când au văzut imaginile de la locul faptei.
OMV Petrom a explicat că a fost vorba despre o tensiune în rafinărie, iar din această cauză s-a oprit alimentarea mai multor instalații. Acestea au fost repornite la scurt timp. În acel moment, s-au ars gaze la faclă. Acestea s-au întâmplat duminică după-amiază. De asemenea, conducerea rafinării a subliniat că nu s-au înregistrat depășiri ale emisiilor măsurate.
„Duminică, în jurul orei 15:00, o variație de tensiune în rafinărie a determinat oprirea mai multor instalații. Acestea au fost repornite și sunt în procedura de reglare a parametrilor.
Pentru o perioadă scurtă de timp s-au ars gaze la faclă, conform procedurii legale pentru astfel de cazuri.
Menționăm faptul că cele două stații de monitorizare permanentă a calității aerului, amplasate în comuna Brazi și cartier Mitică Apostol, nu au înregistrat depășiri ale emisiilor măsurate”, se arată în comunicatul transmis presei de OMV Petrom.
La începutul anului trecut, în luna martie, după 126 de ani, „Steaua Română” de la Câmpina a intrat în faliment. A fost cea mai longevivă rafinărie petrolieră din Europa, dar și una dintre cele mai vechi. Unul dintre ultimii angajați este Aurel. A lucrat timp de 46 de ani în rafinărie ca și maistru mecanic.
„Orașul ăsta s-a construit în jurul ei. În jurul rafinăriei. A trecut prin multe. Două războaie, reconstruită de trei ori. Spre exemplu, ieri, o șefă de secție a plecat plângând în hohote de aici. Oamenii suferă. Au fost legați de locul ăsta. E păcat! Dar asta-i economia de piață. Nu poți să supraviețuiești, nu supraviețuiești. Steaua Română de 15 ani se chinuie să supraviețuiască”, spune maistrul Aurel Moraru.