Probleme grave la Metrorex. Metroul ar putea circula doar dimineața, din cauza unor datorii uriașe

Autor: Chivu Ana - 17:29, 26 sept. 2019
Probleme garve pentru Metrorex. Metroul ar putea circula doar dimineața

Se creează un adevărat haos în București! Metroul, cea mai singură și rapidă cale de a traversa în lung și-n lat Capitala, ar putea să funcționeze numai dimineața. Acest lucru ar fi un total dezastru pentru numeroși oameni care trebuie să-și aducă micuții la grădinițe și de la școli, caceeași care mai apoi trebuie să ajungă la locurile de muncă. Dar…cu ce? Care este motivul pentru care se va circula doar dimineața?

Metroul ar putea circula doar dimineața

Alstom amenință cu suspendarea serviciilor de mentenanță la metrou din cauza datoriile pe care le-a acumulat, vechi de aproape un an. În acest context, cele 132 de milioane de lei care au rămas neplătite vor dăuna în privința bunului mers de până acum, astfel că se vor reduce doar la rutele de dimineață, conform șefului Alstom România, Gabriel Stanciu.

„Avem facturi în întârziere la plată de 132 de milioane de lei. O parte sunt din octombrie 2018”
Gabriel Stancu (Sursa:ECONOMICA.NET)

Gabriel Stancu a mai explicat și că, din cursul zilei de luni, se va asigura o treime din serviciul public de transport cu metroul, astfel aducându-se în prim-plan programul redus, adică circulația strict din prima parte a zilei.

Probleme grave la Metrorex. Metroul va circula doar dimineața
Probleme grave la Metrorex. Metroul va circula doar dimineața

Metrorex nu a lansat licitația pentru un alt contract cu Alstom

De asemenea, sursa citată a transmis o solicitare Metrorex vizavi de avertismentul Alstom, urmând ca aceștia să publice poziția companiei care va fi transmisă. Amintim că încheierea contractului de mentenanță cu Alstom a fost în 2004 și are o valoare totală de 240 de milioane de euro.

Actualul contract pentru serviciile de mentenanță la Metrorex expiră pe data de 31 decembrie 2019, iar Metrorex nu a lansat până acum licitația pentru un alt contract. Deocamdată, nimeni nu a venit cu vreo soluție, iar cetățenii Capitalei sunt singurii care au de suferit din plin. Majoritatea locuitorilor din București depind de metrou, dat fiind eficiența și rapiditatea sa.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI