03 ian. 2023 | 13:41

Probleme cu încoronarea Regelui Charles. Ce se întâmplă acum în Marea Britanie

Monden
Probleme cu încoronarea Regelui Charles. Ce se întâmplă acum în Marea Britanie
Probleme cu incoronarea Regelui Charles. Ce se intampla acum in Marea Britanie

Ceremonia de încoronare a Regelui Charles al III-lea ar putea fi compromisă, spun jurnaliștii străini. Potrivit acestora, Biserica Anglicană ar putea avea anumite incoveniente în proclamarea unui bărbat divorțat, care a recunoscut că a fost vinovat de adulter ca suveran al statului.

Motivul pentru care încoronarea Regelui Charles ar putea fi declarată invalidă

Britanicii au fost puși în fața unui scenariu îngrijorător, după ce un expert regal a dezvăluit motivele pentru care încoronarea Regelui Charles al Marii Britanii ar putea fi compromisă.

Biserica Angliei nu a proclamat, până acum, niciun rege o persoană care a fost căsătorită și a divorțat sau pe cineva care a recunoscut să fi săvârșit o acțiune atât de scandaloasă precum adulterul.

Acesta este argumentul pe care autorul regal Anthony Holden l-a detaliat în publicația The Guardian. Scriitorul susține că încoronarea Regelui Charles, stabilită pentru luna mai a acestui an, ar putea fi declarată invalidă.

„Robert Runcie, răposatul Arhiepiscop de Canterbury, mi-a spus că această situație ar cere o revizuire a jurământului de la încoronare și o nouă poziție a Parlamentului.

Cum Parlamentul nu dezbate monarhia fără încuviințarea monarhului, asta ar presupune ca Primul Ministru că ia permisiunea de la Regele Charles. Iar asta, mi-a dezvăluit Runcie, ar fi destul să iște o criză constituțională.”, a spus autorul regal pentru sursa citată.

Citește și Răsturnare de situație cu Regele Charles și Prințul Harry. Informația de ultimă oră despre cei doi

Mesajul Regelui Charles pentru publicul britanic, de sărbători

Emisiunea de Crăciun a suveranului britanic a reprezentat un prolog al încoronării sale, reflectând rolul său dublu: primul ca șef al Bisericii Angliei și al doilea ca monarh al unui stat multiconfesional.

Discursul său a fost perceput, în primul rând, ca un mesaj creștin, regele menționând, totodată, rolul de bunăstare socială al „bisericilor, sinagogilor, moscheilor, templelor și gurdwarasului” din Regatul Unit.

Discursul său a fost un produs al timpului său, dar o privire în urmă la prima emisiune de Crăciun a reginei din 1952 arată că, chiar și atunci, ea a recunoscut că nu toți cei care vizionau îi împărtășeau credința.

Vorbind despre viitoarea sa încoronare ce ar trebui să aibă loc în mai 2022, monarhul le-a cerut oamenilor „oricare ar fi religia ta, să se roage pentru mine în acea zi”.

Regele calcă pe urmele regretatei sale mame, Regina Elisabeta a II-a, în recunoașterea peisajului credincios divers al Marii Britanii și a aprecierii sale pentru rolul pe care aceste credințe îl joacă în construirea identității și comunității.

Citește și Afacerile pe care Regina Elisabeta i le-a lăsat lui Charles. Este un adevărat imperiu

Parteneri
O mamă rămasă văduvă și-a crescut singură cei trei copii mici. Peste ani a fost abandonată de cei cărora le-a dat viață. Nici măcar atunci când s-a îmbolnăvit nu a fost vizitată. Drama prin care a trecut
Redactia.ro
Regele care și-a dezgropat soția și i-a obligat pe vasali să îi sărute mâna în ziua încoronării. De ce a fost ucisă superbă regină
Click.ro
Vremea se schimbă radical din acest weekend. Temperaturile scad după valul de ploi și vijelii
Digi24
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
A albit de tot și nu-l mai recunoști! În urmă cu câțiva ani, toate femeile visau la el. Acum pare altă persoană! Spune drept, îți dai seama cine e în poze?
Unica.ro
Jaful care a speriat România. Devalizarea istorică a Bancorex
EVZ.ro
Cum arată Lambada la aproape trei săptămâni de când a născut. Prima dragoste a lui Tzancă Uraganu l-a făcut tată de băiat pentru a doua oară / FOTO
Spynews
Anunț cumplit despre Bruce Willis. Familia actorului e devastată: Nu mai are mult timp
Capital.ro
Lora, o mireasă superbă! Nimeni nu se aștepta la o așa rochie! Primele imagini de la nunta cu Ionuț Ghenu. Cine sunt nașii bogătașii
Avantaje
Se MODIFICĂ aceste PENSII! Casa de Pensii a EXPLICAT EXACT
Mediaflux
Când va naște fiica Ralucăi Moianu. Mara Ancuța și Virgil Boglea au anunțat la petrecerea de cununie civilă că vor avea un băiețel
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cum arăta Andreea Perețeanu de la Asia Express, sezonul 7, în 2012. Ce nou proiect a început sora lui Carmen Negoiță
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro