Probeleme mari pentru Dan Barna. DNA ar fi deschis dosar penal după ancheta Rise Project

de: Claudiu Surmei
22 10. 2019

Potrivit unor informații venite pe surse, Direcția Națională Anticorupție (DNA) s-a autosesizat după dezvăluirile jurnaliștilor de la Rise Project în legătură cu mai multe proiecte demarate în trecut de Dan Barna. Procurorii ar fi dschis un dosar penal in rem, ceea ce înseamnă că în acest moment sunt anchetate posibile fapte de fraudă cu fonduri europene.

DNA ar fi deschis dosar penal după ancheta Rise Project cu privire la proiectele lui Dan Barna

În urmă cu o săptămână, Rise Project a publicat o anchetă cu privire la mai multe proiecte care au fost demarate de liderul USR Dan Barna cu fonduri europene și care au eșuat. În urma acestor dezvăluiri, DNA ar fi deschis un dosar penal in rem, ceea ce înseamnă că procurorii investighează în acest moment faptele, nu persoanele.

Dan Barna s-a arătat surprins în momentul în care a aflat că procurorii investighează posibile fapte de fraudă cu fonduri europene și a precizat că anchetatorii nu l-au informat cu privire la începerea unei eventuale anchete.

„Dacă mă cheamă la audieri, nu văd nicio problemă. Nu am primit nimic. Dacă au început verificările, e foarte bine. Chiar am solicitat DNA să facă verificări. Dacă mă cheamă la audieri, nu văd nicio problemă”, a declarat liderul USR.

Săptămâna trecută, la scurt timp după ce jurnaliștii de la Rise Project au publicat ancheta, Dan Barna a declarat că proiectele la care se face referire au fost demarate înainte de intrarea lui în politică.

„Am avut săptămâna trecută un interviu cu cei de la Rise. Am înţeles că au investigat proiecte pe care le-am desfăşurat în perioada anterioară intrării în politică, când eram antreprenor şi consultant în domeniul fondurilor europene. Rise s-a concentrat pe câteva întreprinderi care nu au rezistat după perioada de sustenabilitate a proiectelor cu finanţare europeană. E un risc inerent şi asumat în astfel de cazuri, mai ales într-o etapă de pionierat”, a declarat Dan Barna.