PRO TV ar putea fi vândut, curând. Cine este cumpărătorul

PRO TV este vândut. Cine îl va cumpăra?

Unul dintre cele mai iubite trusturi din România a fost pus la vânzare. Compania care deține trustul PRO TV, Central European media Enterprises (CME), va fi cumpărată cu totul. Două companii internaționale s-au arătat deja interesate de preluarea sa.

PRO TV s-ar putea vinde în curând!

Central European media Enterprises (CME), compania care deține și PRO TV, urmează să fie cumpărată. La momentul actual, două companii internaționale s-au arătat extrem de interesate pentru a prelua operațiunile din România. Este vorba și de celelalte patru țări în care este prezentă. PRO TV urmează să ajungă la una dintre companiile acestea: iscovery (prezentă deja în România) sau un fond de investiții, PPF Group. Portalul CEETV a făcut totul public, citează un site din Cehia-Hlidaci, conform paginademedia.ro. PPF Group este o companie din Olanda care a fost fondată în 1991 de Petr Kellner, considerat cel mai bun om de afaceri dinCehia. Informăm că PPF administrează investiții în zona de finanțe, retail, asigurări, bănci și imobiliare.

„O sursă care și-a păstrat anonimatul a declarat site-ului Hlidaci că Petr Kellner – cel care controlează fondul de investiții PPF – este interesat de achiziția Nova TV, liderul pieței din Cehia. Este interesat nu doar de Nova, ci de întreaga companie CME. Sursa este descrisă ca „un fost manager de la Nova TV”, a scris CEETV.

PRO TV, la vânzare! Cine va cumpăra unul dintre cele mai iubite trusturi din România?
PRO TV, la vânzare! Cine va cumpăra unul dintre cele mai iubite trusturi din România?

Proprietarii actuali cer o jumătate de miliar de dolari

„Dupa exitul din Slovenia si Croatia cei de la CME se pregătesc să vândă și restul operațiunilor, Cehia, Slovacia, Bulgaria, România”, a anunțat Orlando Nicoară „Au deja o ofertă pe masă de $800 milioane pentru Cehia și România, dar vor să obțină +$1 miliard. Aș spune că la +$1 miliard pentru cele două țări, Pro-ul ar valoara +500 milioane.

Adică un multiplu de 8-9 OIBTDA (indicator pentru venitul brut – n.red.), mult sub multiplul de 17 cu care CME a vândut în Slovenia și Croația”, a mai susținut fostul șef al diviziei Internet a grupului din România.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI