Prințul William, prima declarație după moartea lui Philip. Ce mesaj a transmis și Kate Middleton

Prințul William, prima declarație după moartea lui Philip. Ce mesaj a transmis și Kate Middleton
Ultimele luni petrecute în izolare de familia regală

Ducele de Edinburgh a murit din păcate la vârsta de 99 de ani. Ducesa de Cambridge și Prințul William au transmis un mesaj solemn la moartea prințului Philip. Anunțul decesului a fost făcut astăzi de Casa Regală a Marii Britanii.

Mesajul transmis de Prințul William după anunțul decesului Prințului Philip

Ducele de Edinburgh a murit la vârsta de 99 de ani, anunța astăzi Palatul Buckingham. Palatul Kensington, reședința Ducesei de Cambridge și a Prnțului William, a transmis un mesaj pe contul oficial al familie Regale, pe Twitter, imediat după ce Casa Regală anunța trecerea în neființă a Ducelui de Edinburg.

Ducele și ducesa de Cambridge nu au dat încă niciun alt răspuns către presă în urma veștii triste. Presa britanică relatează că Prințul Philip a decedat pașnic în această dimineață la castelul Windsor.

”Anunțăm cu o profundă întristare că Majestatea Sa Regina anunță moartea iubitului ei soț, Alteța Sa Regală, Prințul Filip, Duce de Edinburgh.”, anunța Palatul Buckingham într-o declarație de presă.

Exprimându-și tristețea și împărtășind condoleanțele lor Reginei, Prințul William și Kate declarau:

”Cu o durere profundă, Majestatea Sa Regina a anunțat moartea soțului ei iubit, Alteța Sa Regală, Prințul Filip, Duce de Edinburgh. Alteța a decedat pașnic în această dimineață la castelul Windsor. Familia Regală se alătură oamenilor din întreaga lume în doliu pentru pierderea sa. Alte anunțuri vor fi făcute în timp util.”, a transmis Palatul Kensington.

Ultimele luni petrecute în izolare de familia regală

Regina și soțul ei au petrecut o mare parte din 2020 și 2021 izolați din cauza pandemiei de coronavirus. Locuiseră împreună la castelul Windsor, deși Philip a petrecut o perioadă la spitalul King Edward VII din Londra în februarie. În timp ce palatul a spus că este „într-o bună dispoziție”, ducele a rămas în spital o lună pentru observații și odihnă. Se spune că medicul său a acționat „cu multă precauție” în toată perioada în care Prințul a fost internat.

Prințul Philip s-a retras din îndatoririle regale în 2017. Ulterior a mai avut apariții ocazionale alături de regină și de alți membri ai familiei regale. A apărut inclusiv la nunta prințului Harry și Meghan Markle în mai 2018, dar și la nunta prințesei Eugenie și Jack Brooksbank în același an în octombrie.

S-a bucurat de o stare relativ bună de sănătate în ultimii ani, reușind chiar să scape nevătămat după un accident de mașină din ianuarie 2019 lângă proprietatea Sandringham. În timp ce pasagerul din cealaltă mașină a fost rănit, Philip a fost „zguduit” de incident, dar fără a suferi răni fizice.

Presa britanică spune că moartea sa a lăsat un decalaj enorm în viața publică și în cea a reginei. Cei doi au fost căsătoriți de peste 73 de ani. „El era ochii și urechile reginei, mergând în locuri și făcând lucruri pe care ea nu le putea face singură”, spune un fost angajat al Casei Regale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI