Prințul William, despre comunitatea LGBT: Mi-aș susține copilul, dacă ar fi gay

Prințul William a mărturisit că și-ar susține fiul dacă ar fi gay

Prințul William a făcut o mărturisire surprinzătoare pentru unii. Acesta susține comunitatea LGBT și a dezvăluit că și-ar susține fiul dacă ar fi gay. Viitorul ocupant al tronului are 3 copii: George (5 ani), Charlotte (4 ani) și Louis (1 an).

Prințul William: „Din partea mea nu ar fi nicio preoblemă”

Prințul William al Marii Britanii a vorbit în premieră despre comunitatea LGBT, declarând că dacă unul din copiii săi ar spune că are o altă orientare sexuală, acestea l-ar susține negreșit. Viitorul rege al Marii Britanii a recunoscut că totuși și-ar face griji în privința unor lucruri, acestea fiind din cauza „presiunilor suplimentare” la care ar fi supuși. Prințul se teme pentru faptul că ar putea fi persecutați și pentru că sunt moștenitori ai tronului.

Ducele a fost întrebat de către un jurnalist :Dacă unul dintre copiii tăi, cândva, în viitor, îți va spune: ‘sunt gay sau sunt lesbiană’, cum ai reacționa?”. Prințul a declarat: ‘Evident, din partea mea nu va fi nicio problemă’. Tinerii care sunt parte a comunității LGBT sunt susținuți de organizația ALbert Kennerdy. Mă îngrijorează ca părinte. Câte bariere vor fi, cuvinte pline de ură, persecuţie şi discriminare, aceste lucruri mă îngrijorează”. Ducele susține că ține de noi toți să schimbăm percepții și să ne asigurăm că ele devin elemente ale trecutului. De asemenea, și-a exprimat punctul de vedere în privința unui caz petrecut recent în care două femei gay au fost atacate într-un autobuz din Londra.

Prințul William, declarații despre comunitatea LGBT
Prințul William, declarații despre comunitatea LGBT

Comunitatea LGBT, susținută de organizația Albert Kennedy

Directorul executiv al organizației Albert Kennedy a afirmat să declarațiile ducelui ar face o mare diferență. „Eu am fost respins de mama mea şi ideea că viitorul monarh spune că îşi va susţine copiii dacă vor fi persoane LGBT este un mesaj pentru întreaga societate, un mesaj că avem nevoie de susţinere şi trebuie să dăm putere persoanelor LGBT”, a declarat sursa citată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI