Preoții nu mai țin slujba de duminică și trebuie să respecte persoanele LGBT. Ce biserică a anulat o lege veche de 400 de ani

Preoții nu mai țin slujba de duminică și trebuie să respecte persoanele LGBT. Ce biserică a anulat o lege veche de 400 de ani
Biserica Anglicană s-a confruntat cu prezența tot mai scăzută a enoriașilor la alujbe în ultimele decenii.

Depășită de vremuri, așa numea această lege Arhiepiscopul de Willesden, care a încurajat preoții să fie mai deschiși și a  propus demersul de adaptare la prezent a Bisericii Anglicane.

Astfel, o regulă veche de 400 de ani a fost invalidată iar preoții nu mai au obligația să țină slujbe în fiecare duminică.

Decizia, validată la vârful Bisericii Angliei, întrerupe, astfel, o tradiție instaurată din 1603, potrivit căreia preoții își adunau enoriașii în fiecare duminică la biserica din parohiile pe care le păstoreau.

Biserica Anglicană s-a confruntat cu o problemă de mai multe decenii: tot mai puțini oameni participau la slujbe.

Drept urmare, preoții anglicani erau nevoiți să aibă în grijă chiar și 20 de biserici simultan. În aceste condiții, era imposibil pentru preoți să poată ține slujbe în toate bisericile care le erau atribuite.

Preoții anglicani trebuie să se poarte mai frumos cu persoanele LGBT

Sinodul Bisericii Anglicane a stabilit să introducă șase principii pastorale cu scopul de a îmbunătăți comportamentul preoților față de minoritățile sexuale.
Bisericile sunt încurajate să privească diferențele ca pe „un dar și nu o problemă” și să promoveze „încrederea” și „generozitatea”. Preoții sunt încurajați să-și înfrunte prejudecățile, să fie buni și respectuoși cu minoritarii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI