Prințul William, atac voalat la adresa lui Elon Musk. ”O creștere a anxietății climatice”

Prințul William, atac voalat la adresa lui Elon Musk. ”O creștere a anxietății climatice”
Printul William, atac voalat la adresa lui Elon Musk. ”O crestere a anxietatii climatice”

Prințul William le-a sugerat subtil antreprenorilor bogați ai lumii că ar trebui să se concentreze mai degrabă pe salvarea Pământului decât turismul spațial. Despre ce este vorba, mai exact.

Cum l-a atacat Prințul William pe Elon Musk

Ducele de Cambridge a stârnit revoltă cu ultimele sale declarații publice. Prințul William a afirmat că mințile luminate ale lumii ar trebui să „încerce să repare această planetă, nu să încerce să găsească următorul loc unde să meargă și să trăiască”.

De asemenea, fiul regretatei prințese Diana a avertizat cu privire la creșterea „anxietății climatice” în rândul generațiilor mai tinere. Prințul William a vorbit cu jurnaliștii de la BBC înaintea primului premiu Earthshot pentru a-i recompensa pe cei care încearcă să salveze planeta.

Denumirea premiului aduce aminte de șansa unică a umanității, în secolul trecut, când în 1969 oamenii au ajuns pe lună, pe vremea președintelui american John F. Kennedy.  Vorbind despre cursa spațială actuală și despre impulsul de a promova turismul spațial, dulcele de Cambridge nu s-a arătat foarte încântat de idee.

„Avem nevoie de unele dintre cele mai mari creiere și minți ale lumii, care se hotărăsc să încerce să repare această planetă, fără a încerca să găsească următorul loc unde să meargă și să trăiască.

Cred că în cele din urmă este ceea ce mi l-a vândut – este cu adevărat crucial să mă concentrez pe această [planetă], mai degrabă decât să renunț și să plec în spațiu pentru a încerca să gândesc soluții pentru viitor.”

Miercuri, 12 octombrie actorul holywoodian William Shatner a devenit cea mai în vârstă persoană care a călătorit în spațiu, în timp ce s-a aruncat la bordul capsulei sub-orbitale Blue Origin, care a fost dezvoltată de miliardarul fondatorului Amazon, afaceristul Jeff Bezos.

Sir Richard Branson și Elon Musk construiesc, de asemenea, afaceri spațiale. Prințul William i-a spus lui Adam Fleming de la Newscast că nu are niciun interes să meargă în spațiu. Mai mult de atât, moștenitorul tronului britanic a subliniat faptul că există o „întrebare fundamentală” asupra costului de carbon al zborurilor spațiale.

De ce anume vrea să-i ferească Prințul William pe copiii săi

Soțul lui Kate Middleton a provocat adulții să-și aducă aminte de copilărie și să se gândească, pe viitor, pentru a „aminti cât de mult a însemnat să fii în aer liber și ce le jefuim acelor generații viitoare”.

William a mai spus că tatăl său, prințul Charles, a avut o „călătorie dură” când a avertizat despre schimbările climatice, adăugând:

„A fost un drum greu pentru el (n.r – Prințul Charles). A vorbit mult mai mult despre schimbările climatice de multă vreme, înainte ca oricine altcineva să creadă că este un subiect de interes.”, a declarat ducele de Cambridge, notează cei de la BBC.

Prințul William a adăugat că salvarea planetei este una dintre cele mai presante și importante probleme ale omenirii și ar regreta dacă fiul său, prințul George, s-ar confrunta cu aceeași problemă în 30 de ani.

Cinci câștigători ai premiului Earthshot, fiecare primind 1 milion de lire sterline, vor fi anunțați într-o ceremonie la sfârșitul lunii octombrie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI