19 sept. 2022 | 10:03

Primele imagini cu Prințul George și Prințesa Charlotte la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Detaliul care îi va nemulţumi pe Harry şi Meghan

Monden
Primele imagini cu Prințul George și Prințesa Charlotte la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Detaliul care îi va nemulţumi pe Harry şi Meghan
Unde vor sta copiii Prințului William la înmormântarea Reginei?

Regina Elisabeta a II-a este condusă astăzi pe ultimul drum. Prințul George și Prințesa Charlotte vor participa la înmormântare. Britanicii cred că un detaliu îi va supăra pe Ducii de Sussex în această zi neagră. William și Kate vor merge înaintea celor doi moștenitori. Unde vor sta Prințul Harry și Meghan Markle în tot acest timp? Mezinul familiei Prințului William în vârstă de 4 ani nu va participa la funeralii.

Update: Prințul George și Prințesa Charlotte au fost văzuți în mașina oficială care i-a adus la locul în care va fi una din ceremonii. Alături de micuți erau și părinții lor.

Unde vor sta Prințul George și Prințesa Charlotte la înmormântarea Reginei: Harry şi Meghan nu au parte de un loc special

Prinţul George, în vârstă de 9 ani, și sora sa Charlote, în vârstă de 7 ani, vor fi prezenți la înmormântarea Reginei. Fratele mai mic al lui George și Charlotte, Louis, în vârstă de 4 ani, nu va participa la funeralii. Prințul William și soția sa vor merge înaintea celor doi copii în timp ce oameni din lumea întreagă vor vedea cum suverana este condusă pe ultimul drum.

Britanicii s-ar gândit deja la un detaliu care i-ar putea supăra pe ducii de Sussex. Mai exact, Prințul Harry și Meghan Markle se vor afla în tot acest timp în spatele moștenitorilor fiului cel mare al Regelui. Astăzi este o zi extrem de grea pentru Marea Britanie.

Programul ceremoniilor de înmormântare

Porţile Westminster Hall se vor închide pentru public la ora 06:30. Sicriul Reginei va fi pregătit la scurt timp să fie mutat la Westminster Abbey. O procesiune va însoți trupul neînsuflețit al suveranei de la Westminster Hall până la mănăstire. Parcursul va dura mai puţin de 10 minute, iar pe traseu vor fi aliniați membri ai Royal Navy şi Royal Marines.

La slujbă vor vorbi premierul Liz Truss şi Patricia Scotland, secretarul general al Commonwealth-ului. După momentul militarilor căzuți în luptă în armata britanică se respectă un moment de reculegere în jurul orelor 13:55. După funeralii, sicriul va fi purtat până la Arcul Wellington, situat la Hyde Park Corner, unde va fi transferat într-un dric.

Mașina va conduce sicriul la Windsor, la Capela St Georges, pe Long Walk. O altă slujbă urmează să aibă loc la Capelă la orele 17:00, ulterior sicriul va fi depus în Capela regelui George al VI-lea.

Arhiepiscopul de Canterbury va pronunţa binecuvântarea, care va fi urmată de imnul „God Save The King”. Amintim că sicriul prințului Philipp urmează să fie și el adus în capelă, lângă cel al Reginei. La funeralii vor fi prezenţi preşedintele american Joe Biden, preşedintele francez Emmanuel Macron, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von. der Leyen şi preşedintele Consiliului European Charles Michel.

De asemenea, vor fi prezenți și preşedinţii turci Recep Tayyip Erdogan şi brazilianul Jair Bolsonaro, împăratul japonez Naruhito și prinţul saudit Mohammed ben Salmane, cunoscut sub numele de „MBS”.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
E OBLIGAȚIE pentru șoferii din România. REGULA de care trebuie sa țină cont când întâlnesc un radar
Capital.ro
Cel mai rapid dulce de post. O reţetă exotică din doar 3 ingrediente, gata în 5 minute
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Se schimbă LEGEA! Ce se întâmplă cu românii care NU locuiesc la adresa din buletin
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro