Începem ziua cu un test de inteligență care îți va pune la încercare creierul și felul în care percepi lucrurile. În imaginea de mai sus putem vedea mai mulți pești, dar în acvariu se ascunse un intrus. Îl poți găsi în doar 9 secunde?
Acest test de inteligență te va face să gândești diferit și să privești lucrurile dintr-o altă perspectivă. În imaginea din galeria foto vedem un acvariu cu pești, dar cu cu in coeficient ridicat de inteligență știu că asta nu este totul.
Acolo se află un pește diferit, iar misiunea ta este să-l găsești într-un timp limitat de doar 9 secunde. Potrivit specialiștilor, unul dintre cele mai importante criterii pe care le analizează atunci când determină IQ-ul unei persoane este rapiditatea cu care rezolvă sarcinile.
În rezervor pot fi văzuți pești de diferite culori, dar doar unul dintre ei are o variantă de culori unică. În timp ce toți peștii au corpuri galbene, aripioarele și stomacul lor pot fi verzi, albaștri, portocalii sau galbeni, înseamnă că există sute de variații posibile.
Cu toate acestea, doar unul este unic, iar provocarea este să-l găsești! Mult succes!
Ai reușit să-l găsești? Dacă da, felicitări, iar dacă nu, îți vom spune noi răspunsul. Există
un singur pește care are trei aripioare albastre și o burtă galbenă. Unii s-ar fi îndrăgostit de peștele galben simplu de lângă răspunsul real, dar există de fapt un alt pește galben simplu în partea de sus a imaginii.
Puteți vedea mai exact peștele diferit în galeria foto de mai sus.
După ce a efectuat cel mai mare studiu de inteligență online înregistrat, o echipă de cercetare condusă de Universitatea Western a ajuns la concluzia că noțiunea de măsurare a coeficientului de inteligență sau a IQ-ului cuiva printr-un test unic, standardizat, este foarte înșelătoare.
Folosind un studiu online deschis oricui, oriunde în lume, cercetătorii le-au cerut respondenților să finalizeze 12 teste cognitive care exploatează memoria, raționamentul, atenția și abilitățile de planificare, precum și un sondaj despre trecutul și obiceiurile lor de viață.
Rezultatele au arătat că atunci când sunt explorate o gamă largă de abilități cognitive, variațiile observate în performanță pot fi explicate doar cu cel puțin trei componente distincte: memoria de scurtă durată, raționament și o componentă verbală.
„Asimilarea a fost uluitoare. Ne așteptam la câteva sute de răspunsuri, dar au participat mii și mii de oameni, inclusiv oameni de toate vârstele, culturile și crezurile din fiecare colț al lumii”, a spus Owen, membru din Catedra de cercetare de excelență în Canada în neuroștiință cognitivă și imagistică și investigator principal al proiectului.