Prinsă cu ‘mâța-n sac’. O femeie bolnavă de Covid, vindea legume la o tarabă din piaţă, fără nicio jenă

Prinsă cu 'mâța-n sac'. O femeie bolnavă de Covid, vindea legume la o tarabă din piaţă, fără nicio jenă
O femeie cu COVID vindea legume în piață fără grijă

O femeie din Galați a fost prinsă în timp ce vindea legume la piață. Nimic neobișnuit până acum, însă aceasta știa că are COVID, dar tot a decis să iasă din casă, la piață. Polițiștii i-au întocmit dosar penal.

Diagnostică cu COVID, vindea legume în piață

Femeia are 50 de ani și este din Galați. A fost confirmată pozitivă cu noul coronavirus, însă a fost surprinsă la taraba din piață în timp ce vindea produse agroalimentare. După ce au intervenit polițiștii, a fost amendată cu 1.000 de lei și s-a ales cu dosar penal.

Potrivit acestora, femeia a fost depistată cu COVID-19 pe data de 25 martie 2021. Ea ar fi trebuit să stea în izolare până pe data de 8 aprilie. Cu toate acestea, ea tot a decis să meargă la taraba din piață pentru a își vinde produsele.

  “Poliţiştii   locali  din   cadrul   Secţiei  nr.3  au  sancţionat-o  contravenţional  cu amendă în valoare de 1.000 lei, pe numita O.E., în vârstă de 50 ani, din Galaţi. Persoana în cauză a fost depistată pe Aleea Comerţului din Micro 19, în timp ce vindea produse agroalimentare la o tarabă, deşi în data de 25 martie 2021, a fost depistată pozitiv cu Covid 19 şi trebuia să se afle în izolare la domiciliu până la data de 08 aprilie 202”, a anunţat Poliţia Locală Galaţi.

În perioada 29 martie și 4 aprilie, polițiștii locali din Galați au aplicat 141 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 70.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020.

Un bărbat a ieșit din carantină pentru a face cumpărături

Tot un bărbat din județul Galați, localitatea Ivești, domiciliat într-un cartier în care a fost instituită carantina, a fost prins de jandarmi în timp ce încerca să iasă printr-o zonă lizieră de la marginea satului. Se pare că acesta încerca să-și croiască drum cu lopata pentru a ieși din zona de carantină. Acesta era confirmat ca fiind infectat cu noul coronavirus.

Mașina cu care a fugit bărbatul a fost urmărită de către polițiști, apoi oprită. Șoferul le-a spus oamenilor legii că ei doar mergeau la cumpărături în Tecuci. În primă fază, bărbatul a spus că nu are COVID-19. Cu toate acestea, jandarmii l-au verificat în baza de date, acolo unde au descoperit că este infectat cu SARS CoV-2. De asemenea, el se afla în carantină la domiciliu.

Bărbatul a fost condus înapoi la domiciliu declarat în carantină. Pe numele său a fost întocmit un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Cercetările sunt continuate de către oamenii legii.