05 aug. 2024 | 14:36

Prin ce să dai peștele ca să rămână crocant și delicios. E secretul bunicilor de la țară pentru o savoare aparte

Sfaturi Culinare
Prin ce să dai peștele ca să rămână crocant și delicios. E secretul bunicilor de la țară pentru o savoare aparte
Prin ce să dai peștele ca să rămână crocant și delicios

Peștele prăjit cu mujdei și mămăliguță este o rețetă tradițională, iubită de mulți. Totuși, prăjirea peștelui în mod corespunzător poate fi dificilă. Adesea, peștele prăjit rezultă fie prea uscat, fie prea gras. Respectând câteva sfaturi simple, poți pregăti un pește prăjit perfect, chiar dacă ești novice în bucătărie. Descoperă cum să combini făina pentru a obține o crustă crocantă și un pește delicios.

Prin ce să dai peștele ca să rămână crocant

Ingrediente:

  • 2-3 pești proaspeți (caras, lin etc.)
  • Sare și piper
  • Făină de grâu
  • Făină de porumb (mălai)
  • Aproximativ 500 ml ulei pentru prăjit
  • Mujdei de usturoi
  • Mămăligă
  • Felii de lămâie
  • Prin ce să dai peștele ca să rămână crocant și delicios

    Prin ce să dai peștele ca să rămână crocant și delicios

Mod de prepare

Pregătirea peștelui: Asigură-te că peștele este proaspăt, de preferat prins în aceeași zi. Curăță-l de solzi și eviscerează-l, apoi îndepărtează branhiile și șterge-l bine cu prosoape absorbante.

Crestarea peștelui: Dacă peștele are carne groasă, crestează-l adânc cu un cuțit ascuțit pentru a se găti uniform.

Condimentarea: Asezonează peștele cu sare și puțin piper negru măcinat. Lasă-l să stea timp de 10 minute pentru a absorbi condimentele.

Pregătirea făinii: Într-un bol, amestecă făina de grâu cu făina de porumb pentru a obține o crustă crocantă și aurie.

Încingerea uleiului: Încălzește o cantitate mare de ulei într-o tigaie adâncă, până la aproximativ 170 de grade Celsius. Uleiul trebuie să fie suficient de fierbinte pentru a preveni îmbibarea peștelui și pentru a asigura o prăjire uniformă.

Prăjirea peștelui: Treci peștele prin amestecul de făină, scuturând excesul. Prăjește peștii pe rând, fără a aglomera tigaia. Scoate peștii prăjiți cu un clește și pune-i pe un platou cu șervete absorbante pentru a elimina excesul de ulei, conform delicatesenet.ro

Cum să ai parte de o prăjire perfectă

Alege pești precum linul sau carasul pentru a simplifica procesul de gătire. Asigură-te că uleiul este bine încins înainte de a adăuga peștele, pentru a evita prăjirea neuniformă. Evită să aglomerezi tigaia, pentru a permite peștilor să se prăjească uniform și să obțină o crustă crocantă.

Parteneri
Ce au putut să scrie kosovarii după ce UEFA a dat decizia în cazul meciului România - Kosovo
Redactia.ro
Preparatul biblic care e la mare căutare în zilele noastre. Această mâncare simplă, dar plină de savoare, a devenit o vedetă culinară
Click.ro
Ce spun ucrainenii despre încheierea războiului. Sondajul care contrazice ce se știa până acum
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Locul din Transilvania vechi de 800 de ani. Legendele care te înfioară
EVZ.ro
Cum se prepari kebab de pui cu sos după rețeta lui Chef Janni Alexandridis. Prânzul va fi delicios pentru toată familia
Spynews
Tragedie dublă în lumea muzicii. Legendele s-au stins unul după celălalt
Capital.ro
Imagini din casa lui Silviu Prigoană. E o fortăreață! Camerele copiilor arată ca în filmele SF. Tot confortul și mai mult de atât
Avantaje
S-a ANUNȚAT OFICIAL cu cât CRESC pensiile de la 1 ianuarie 2025. Se ÎNMULȚEȘTE cu numărul de PUNCTE
Mediaflux
Încă un membru al trupei legendare Bee Gees a murit în mai puțin de o săptămână. Fanii din toată lumea sunt în doliu
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum va fi vremea în perioada 21 noiembrie - 16 decembrie 2024. Se anunță temperaturi scăzute
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro